NRK P2 i ny drakt

Denne våren blir det fornyelse og endring på NRK P2. Ambisjonen er å tilby et enda viktigere tilbud for den kultur- og samfunnsinteresserte radiolytteren.

Brende i P2 Nyhetsmorgen

Flere endringer i sendeskjemaet skal gjøre NRK P2 til et enda viktigere tilbud for kulturinteresserte radiolyttere. 'Nyhetsmorgen' er blant programmene som skal videreutvikles. Her med Børge Brende gjest i studio.

Foto: Philip Lote / NRK

Kulturredaktør i NRK, Marius Hoel, forklarer at omleggingen skjer som et ønske om å vitalisere kulturjournalistikken.

Marius Hoel

- Flere omlegginger skal vitalisere kulturjournalistikken som tilbys via NRK P2, lover NRKs kulturredaktør, Marius Hoel.

Foto: Ole Kaland / NRK

- Det blir flere endringer. Vi får et helt nytt ettermiddagsprogram som handler om kunst og kultur i et aktuelt samfunnsperspektiv, det blir fornyelse av "Nyhetsmorgen" og et daglig tilbud om verdispørsmål som bygger på helgeprogrammet "Verdibørsen". Samtidig skal det nyskapende programmet "Salongen" videreutvikles til et nytt helgetilbud, sier kulturredaktør i NRK, Marius Hoel.

Han påpeker at publikums mediebruk er i sterk endring.

- Derfor ønsker vi å tilby et bredere tilbud på podkast og valgbar radio, samtidig som det blir en del av tilbudet på NRK P2, fortsetter Hoel.

Som følge av omleggingen avsluttes programmene "Diktafon" og "Verdt å lese". Dikt og opplesning vil fortsatt være en del av NRK P2, men formidlet på nye områder.

Lyrikk også i fremtiden

NRK P2 vil fortsatt ha et sterkt fokus på kulturjournalistikk og anmeldelser på litteraturområdet hvor også poesien ha sin plass.

– Helt konkret jobber vi med en flate som har arbeidstittel "P2 Spesial", som er en fordypningsflate, forteller Marius Hoel. Han legger til at også programmet "Salongen" vil ivareta poesiområdet.

I fjor var eventet "Dikt og forbannet løgn", som kåret Norges beste dikt, en storsatsing som ble formidlet både digitalt, på NRK P2 og på NRK2.

– Denne typen satsning har vi lyst til å jobbe videre med, sier NRK s kulturredaktør Marius Hoel.