Hopp til innhold

NRK Klassisk blir DAB+-kanal

Fra og med fredag 14. august 2015 vil radiokanalen NRK Klassisk bli sendt som en DAB+-kanal.

NRK Klassisk

Resett digitalradioen din så er du sikret å kunne høre NRK Klassisk også etter 14. august 2015. Da søker radioen automatisk opp alle tilgjengelige radiokanaler.

Foto: Reuben Sletten / NRK

Det betyr at radiokanalen må søkes opp på nytt på DAB-radioen.

- For de aller fleste lytterne vil et nytt kanalsøk på radioen være det eneste de trenger å gjøre for å kunne fortsette å høre på NRK Klassisk, sier NRKs radiosjef Marius Lillelien.

Har du en DAB-radio som er eldre enn fem år gammel kan det være at den ikke støtter DAB+.

NRKs radiosjef, Marius Lillelien

NRKs radiosjef, Marius Lillelien, sier at fra og med januar 2017 vil alle norske radiokanaler bli sendt med DAB+-teknologi.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Mange kanaler allerede på DAB+

- Fordelen med DAB+ er at det gir plass til omtrent dobbelt så mange radiokanaler med god lyd. DAB+ er den nyeste standarden og radioer som er solgt i Norge de siste fem årene er i all hovedsak DAB+, forklarer Lillelien.

Hvis du vil sjekke om at du har en radio som støtter DAB+ kan du se om du får inn NRK Jazz, NRK Sport, NRK P13, NRK mP3, NRK Folkemusikk, NRK Radio Super, NRK Sámi Radio eller NRK Vær. Alle disse kanalene sendes allerede i DAB+.

Resetter du digitalradioen din vil alle tilgjengelige kanaler pr dags dato automatisk bli søkt opp.

Når radioen blir heldigital i 2017 vil alle radiokanaler bli sendt i DAB+.

Les også: Lurt å resette DAB-radioen

Plass til flere kanaler med DAB+

Radiosjef Lillelien sier fordelen med DAB+ er at det gir plass til omtrent dobbelt så mange radiokanaler med god lyd som den første DAB-standarden.

- Grunnen til NRK Klassisk flyttes til DAB+ er også at P4 ønsker å lansere en ny kanal. For at den skal få plass i sendernettet avgir NRK litt kapasitet. Ved å oppgradere til DAB+ for NRK Klassisk allerede nå blir det mulig, sier Lillelien.

Samtidig er det kostnadsbesparende å sende NRK Klassisk som DAB+-kanal. – Sånn sett bidrar dette til at NRKs budsjett holdes i balanse, sier radiosjef Marius Lillelien.

NRK Klassisk, programlederne Mari Lunnan t v, Eirik Os Simonsen og Marianne Siebke

Presenterer musikk i NRK Klassisk: Programlederne Mari Lunnan t v, Eirik Os Simonsen og Marianne Siebke.

Foto: Ole Kaland / NRK