NRK i bryllupsmodus

Som resten av verden er også NRK i bryllupsmodus. Både på nett, tv og radio mobiliseres det stort. Line Forsmo og Pål Plassen sørger for at radioen og P1 går i bryllupsmodus fredag.

Line Forsmo og Pål Plassen

Line Forsmo og Pål Plassen skal gjøre århundrets drømmebryllup til en stor opplevelse for norske radiolyttere.

Foto: Erlend Lånke Solbu / NRK

- Vi skal gjøre århundrets drømmebryllup også til en stor opplevelse for norske radiolyttere, lover Line Forsmo og Pål Plassen. De to byr på tre timers bryllupssending når P1 legger om sitt sendeskjema fredag.

Bryllupssendingen på radio vil bli ulik den på TV. Mens NRK1 overfører hele vielsen så vil radioen både spille romantisk bryllupsmusikk, gi folk reportasjer om bryllup generelt, og drypp fra tidligere kongelige bryllup. Men både brudeparets ja, kortesjen og øyeblikket på balkongen vil radioen naturligvis også formidle.

Internasjonal begivenhet
- Vi sammenligner det gjerne med et stort idrettsarrangement. Dette er en internasjonal begivenhet som vekker oppsikt, er fargerikt og en gledens dag, sier Pål Plassen og Line Forsmo.

I sendingen fra Studio 7 på Tyholt vil rapportene fra London blir noe av det viktigste. Med seg har de London-drevne Annette Groth på plass der det hele skjer. Hun vil kunne gi analysene, stemningen og sette det hele i sammenheng.

Med i radioen er også reporter Ellen Borge Kristoffersen, som vil formidle folkets meninger og tanker. I radiostudioet vil også kokk Mats Paulsen prøve å lage en folkelig versjon av bryllupskaken, mens designer Anne Slåen vil kommentere kjolene. Dagsnytt vil også være tett på.

Fjernsynet med dagen lang
Fjernsynet er med hele dagen når England står på hodet i bryllupsrus. Programleder Ingvild Bryn skal lose seerne gjennom mange timer med kongelig pomp og prakt når prins William får sin Kate.

Det starter allerede i Morgennytt med stemningsrapporter fra London, mens selve bryllupssendingen starter på NRK1 klokken 10 fra studio 5 på Marienlyst. I London vil reporterne Gry Blekastad Almaas og Kristi Marie Skrede sørge for å ta pulsen på stemningen. De rapporterer fra Westminster Abbey og Buckingham Palace. Wenche Eriksen er kommentator.

Full nettpakke
Via NRK.no får du både radiolyden, tv-bildene og mye, mye mer om det kongelige bryllup i Storbritannia.

To milliarder
Og synes du NRK trår godt til skal du vite at BBC alene vil ha 550 medarbeidere i virksomhet i forbindelse med bryllupet. Mer enn et hundretall radio- og fjernsynsstasjoner fra hele verden er tilstede og 48 midlertidige bryllupsstudioer er bygd opp i London.

Verden over vil rundt to milliarder følge bryllupet og vente på de to unge britene gir hverandre sitt bryllupskyss.

Bryllupsforberedelser i London

Mer enn et hundretalls radio- og fjernsynsstasjoner fra hele verden er tilstede og to milliarder ventes å følge det kongelige bryllup i London.

Foto: Kristin Granbo