NRK-bygget på Minde solgt

NRK-bygget på Minde i Bergen hvor NRK Hordaland holder til er solgt for 190 millioner kroner. Kjøperne er Vestlandets største boligbyggelag, BOB, og NLA Høgskolens eiendomsselskap.

NRKs bygg på Minde i Bergen

NRK-bygget på Minde i Bergen hvor NRK Hordaland holder til er solgt for 190 millioner kroner. Kjøperne er Vestlandets største boligbyggelag og NLA Høgskolens eiendomsselskap.

Foto: NRK

NRK Hordaland skal flytte inn i Media City Bergen. Her vil byens store medieaktører, som TV2, Bergens Tidende og NRK, flytte sammen og etablere seg i en stor felles medieklynge.

Det betyr at NRK ikke lenger har bruk for sitt kringkastingshus på Minde.

Les også: NRKs bygg på Minde solgt for 190 millioner

Les også: NRKs distriktskontorer

Selger til viktige samfunnsaktører

I en felles pressemelding fra selger og kjøpere heter det:

"NRK har i dag, med forbehold om styrets godkjenning, akseptert et bud på 190 MNOK fra BOB BBL og NLA Høgskolens eiendomsselskap for eiendommen Kanalveien 90 i Bergen kommune.

Partene skal de neste 2 ukene jobbe sammen for å få på plass det endelige grunnlaget for behandling i selskapenes styrer.

Både BOB og NLA Høgskolen er viktige samfunnsaktører. BOB har lang erfaring som utvikler - og NLA er en viktig utdanningsinstitusjon i Bergensregionen.

NRK er tilfreds med at BOB og NLA skal videreutvikle eiendommen og derved overta stafettpinnen fra NRK etter 24 år på Minde

Overtakelse og oppgjør er avtalt når NRK flytter til Lars Hillesgate 30, MCB, ca årsskiftet 2017 /18».

Dette er kjøperne

BOB er det største boligbyggelaget på Vestlandet og het tidligere Bergen og Omegn Boligbyggelag. NLA Høgskolen er en privat, kristen høgskole med avdelinger både i Oslo, Kristiansand og Bergen.

Dette er Media City Bergen

NRKs distriktskontor i Hordland skal om to år flytte inn i en unik medieby. I Media City Bergen vil TV 2, NRK, Bergens Tidende, Bergensavisen, Vizrt og Universitetet i Bergen holde til under samme tak. Målet er et moderne, funksjonelt og fleksibelt mediehus på 45 000 kvadratmeter hvor en rekke funksjoner blir felles.

Mellom 1200 og 1500 vil ha sitt daglige virke i medieklyngen, som er under bygging i Bergen sentrum, når den står ferdig i 2017.

Les mer: Grunnsteinen lagt for mediebyen