Informasjon fra NRK

NRK Aktivum selger sin eierandel i RiksTV

NRK Aktivum har inngått avtale om å selge sin halvpart i RiksTV til TV 2 Gruppen.

Logo_RiksTV

NRK Aktivum har sammen med TV 2 vært aksjonærer i RiksTV, etter at Telenor solgte seg ut i 2019.

- Når RiksTV skal videreutvikles i et konkurranseintensivt marked, er det ikke naturlig for NRK å være med videre på eiersiden, sier kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

RiksTV har i dag rundt 250.000 kunder og er eneste TV-distributør som leverer digital-TV via antenne, internett og fiber. Gjennom det digitale bakkenettet når RiksTV ut til 98 prosent av husstandene, og 90 prosent av fritidsboligene, i Norge. RiksTV driver også strømmetjenesten Strim, som gir tilgang til direkte TV fra de største TV-kanalene, og innhold fra strømmetjenester som HBO Nordic, Paramount+, Viaplay og TV 2 Sumo.

- RiksTV er en godt drevet virksomhet med en sterk merkevare, god dekning og innovasjonskraft. Når NRK som en offentlig finansiert allmennkringkaster lenge har ønsket å selge seg ut var det naturlig for TV 2 som kommersiell allmennkringkaster å ta ansvar for bakkenettet videre. RiksTV vil fortsette som en selvstendig virksomhet i godt partnerskap med mange innholdsleverandører for å sikre valgfrihet for forbrukerne, sier Olav T. Sandnes, administrerende direktør og sjefredaktør i TV 2.

Overtakelsen vil bli gjennomført så snart transaksjonen er godkjent av Konkurransetilsynet