NRK Meny
Normal

Nitimen i samsending Bodø-Oslo

Fra og med mandag 22. august vil Nitimen gå i fast samsending mellom Bodø og Oslo med Marte Stokstad og Knut Folkestad som nye programledere.

 Marte Stokstad og Knut Folkestad

Tar over Nitimen: Marte Stokstad og Knut Folkestad blir nye programledere for det populære radioprogrammet.

Foto: Ole Kaland / NRK

Når Reiseradioen tar over i juni og Nitimen tar sin tradisjonelle sommerpause, takker samtidig dagens programlederduo for seg. Pål Thoresen og Ida Kjøstelsen har begge ønsket seg avløsning.

Når Nitimen kommer tilbake i august vil Marte Stokstad sitte i Oslo og Knut Folkestad i Bodø.

- Marte og Knut er nytt par fordi de er i den øverste ligaen av programledere i Norge, sier redaksjonssjef Rune Lind i Underholdningsavdelingen i NRK.

Marte Stokstad og Knut Folkestad har operert i tospann i flere anledninger også tidligere. Både i Nitimen, i Reiseradioen og i fjernsynet som programledere for De Nominerte på NRK1.

Marte Stokstad og Knut Folkestad som programleder for De nominerte (4) 01.04.13

Marte Stokstad og Knut Folkestad har operert i tospann også før - både på radio og TV. Her fra De Nominerte på NRK1.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Følger hverandre via storskjerm

Lind sier det er et spennende opplegg de skal forsøke hvor programlederne sitter i hver sin by og kan følge hverandre via en storskjerm i hvert studio.

- Publikum vil forhåpentligvis merke at vi sender både fra Oslo og Bodø. Vi vil ha gjester i studio begge steder. Bodø har også et rikt musikkmiljø og det skjer mye i byen. Bodø ligger også i Nord-Norges tettest befolkede område, sier Lind.

Fortsetter som lørdagspar

Han takker samtidig avtroppende Nitimen-par for innsatsen. - De har gjort et fremdragende jobb for Nitimen, men følte selv at det var tid for å gjøre noe annet. Pål Thoresen og Ida Kjøstelsen fortsetter som et av flere lørdagspar i Nitimen, så helt borte blir de ikke. Samtidig jobber vi med nye programkonsepter der de skal bidra, sier Lind.

Les mer: