NRK Meny
Normal

Newton-pubertet til K-rådet

Over 500 har kontaktet Kringkastingsrådet etter Newtons pubertetsserie. Mange skryter, andre raser. Kringkastingsrådet drøfter serien 27. august.

Newtons pubertetsserie

Mange henvendelser til Kringkastingsrådet, positive som negative, etter at Line Jansrud veldig detaljert fortalte om hvordan ting skjer i Newtons ungdomsserie om pubertet og seksualitet.

Kringkastingsrådets sekretær Erik Berg-Hansen sier Newtons ungdomsserie om seksualitet, Pubertet, deler Norge i to.

- Kringkastingsrådet har så langt mottatt drøyt 500 reaksjoner på serien, rundt halvparten er sterkt kritiske til serien og krever at NRK øyeblikkelig fjerner programmene fra nettsidene, sier Erik Berg-Hansen.

Erik Berg-Hansen

Stort engasjement rundt Newtons ungdomsserie om seksualitet, forteller Kringkastingsrådets sekretær Erik Berg-Hansen.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Beste noensinne

Den andre halvparten roser NRK opp i skyene for å ha laget et av de aller beste og mest opplysende programmer noensinne om ungdom og seksualitet.

- De fleste klagerne hevder at serien er alt for sterk kost for aldersgruppen 8-12 år og viser til at temaer som onani, orgasme og nærbilder av kjønnsorganer overhodet ikke hører hjemme i Newton, fortsetter Berg-Hansen.

Tilhengerne hevder på sin side at dette er forbilledlig helseopplysning og et svært godt alternativ til all tvilsom porno som er tilgjengelig på nettet. De fleste henvendelsene til rådet, enten de er positive eller negative, er ført i pennen av småbarnsforeldre.

Kringkastingsrådet skal behandle serien i sitt første møte etter sommerferien 27. august.