Normal

Nå kan du bli NRKs ansikt utad

Er du over 20 år gammel og tror du har det som trengs for å lykkes som en av NRKS ambassadører og kanalvert?

kanalvert på NRK1

Se Line Elvsåshagen og Nicolay Ramm forsøke seg som kanalverter.

Når sommeren kommer trenger også kanalvertene en ferie, og nå søker NRK en som kan jobbe som kanalvert i sommer.

NRK1 har en lang tradisjon med "hallo"-tjenesten som tar med seerne gjennom tv-kvelden på landets største og viktigste TV-kanal.

Rollen som kanalvert utvikler seg stadig, og har blitt en sammensatt og spennende jobb som inneholder langt mer enn å smile pent til kameraet. Kanalvert Hilde Yvonne Smelror har jobbet som kanalvert i siden september 2014.

- Alt skjer på direkten

- Noe av det som gjør kanalvertjobben så gøy og interessant, er at absolutt alt skjer på direkten. Det gir en ekstra nerve. Det er også hyggelig å være så tett innpå TV-seerne, og det er stas å vise frem det flotte NRK har å by på, forteller hun.

Smelror påpeker som det står i stillingsannonsen at jobben krever mer enn å smile til kamera.

- Det ligger mye forberedelse bak en kveld på skjermen. Vi må for eksempel se igjennom hvert eneste program som skal sendes, ta ut videoklipp til promotering, leser inn lyd til NRK2, og skrive introer og manus. Og nei, vi har ikke teleprompter, all tekst må læres utenat. Vi får stadig vekk nye arbeidsoppgaver, og i løpet av mine to år som kanalvert, har jobben utviklet seg mye, forteller hun videre.

Prøvedag til våren

Føler du deg kallet? Send inn en søknad, så blir du kanskje kalt inn til prøvedag hos NRK på Marienlyst i Oslo i april/mai 2017. Går du videre derifra blir det opplæring i mai/juni.

Søknadsfristen er 10.april.

Les mer og søk via denne lenka.

NRKs kanalverter

Lyst til å jobbe sammen med disse? NRKs kanalverter - f v Silje Skjemstad, Yasmin Syed, Bjørn Johann Rief, Ingvild Helljesen, Hilde Yvonne Smelror.

Foto: Ole Kaland / NRK