Hopp til innhold

Mona Solbakk ny NRK Sápmi-direktør

Mona Solbakk er ansatt som ny direktør for NRK Sápmi.

Mona Solbakk

- For å bevare og utvikle samisk kultur, språk og identitet er NRK Sápmi er en av de viktigste institusjonene vi har, sier nytilsatt direktør Mona Solbakk.

Foto: Privat

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen sier han på vegne av hele NRK er veldig glad for at Mona Solbakk har takket ja til stillingen som direktør for NRK Sápmi.

- Hun vil løfte frem oppdraget vårt, og bidra til å styrke samisk språk og kultur, sier Thor Gjermund Eriksen.

Sápmi viktig institusjon

Det er nettopp NRK Sápmis samfunnsoppdrag som inspirerer og motiverer Solbakk.

- NRK Sápmi er en av de viktigste institusjonene i den samiske verdenen for å bevare og utvikle samisk kultur, språk og identitet, sier Mona Solbakk.

Hun har tidligere jobbet både som journalist og redaktør i NRK Sápmi. Nå tar hun over etter Nils Johan Heatta, som går av som direktør etter eget ønske.

Les mer: Dette er NRK Sápmi

Les mer: Første kvinnelige direktør i NRK Sápmi

Store sko å fylle

- Dette er en veldig spennende jobb som jeg ikke kunne la være å søke på. Jeg gleder veldig meg til å arbeide sammen med den dyktige staben. Jeg går inn i jobben med stor respekt for rollen, Nils Johan Heatta gjorde en strålende jobb i 30 år. Det er store sko å fylle, sier Solbakk.

Kringkastingssjefen ønsker også å takke avtroppende direktør Nils Johan Heatta for innsatsen som øverste leder for NRK Sápmi gjennom mange år. Heatta fortsetter i NRK.

Les mer: Med Sami som livsoppgave

Dato for Mona Solbakks tiltredelse blir fastsatt etter sommeren.

NRK Sápmi

NRK Sápmi har ansvar for et bredt samisk programtilbud på radio, tv og nett.