Hopp til innhold

Mer fra hele Norge til hele Norge

Mer innhold fra hele Norge til hele Norge er målet når NRK fra og med 2. januar endrer kveldstilbudet på NRK1 til tre regionale nyhetssendinger og nye direktesendte "Norge nå".

Rune Nilson t v og Tarjei Strøm, programledere Norge nå.

Rune Nilson t v og Tarjei Strøm skal bytte på som programledere for den nye NRK-satsingen "Norge nå".

Foto: Eivind Senneset / NRK

Fra nyttår blir det distriktsnytt på NRK1 både kl 18.55, 20.55 og rett før Kveldsnytt, kl 22.55.

- Med flere nyhetssendinger fra distriktene og det nye programmet «Norge nå», ønsker NRK å dele mer innhold fra hele landet til hele landet, sier distriktsdirektør i NRK, Grethe Gynnild-Johnsen.

Grethe Gynnild-Johnsen

- Med mer distriktsinnhold i riksnyhetene ønsker vi å by på et bedre nyhetstilbud på TV, sier NRKs distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Rune Nilson og Tarjei Strøm vil bytte på som programledere i det nye "Norge nå". Hver kveld fra mandag til og med torsdag blir det et 30 minutter aktuelt direktesendt program sendt fra hele ulike steder i landet.

Tett på norsk virkelighet

Første stopp for "Norge nå" er hos en miljøbekymret familie i Vestfold, senere i første uke blir det sending både fra Undrumsdal og Fredrikstad. Deretter står Sørlandet for tur, og i årets tredje uke reiser «Norge nå» til Hordaland.

Rune Nilson sier "Norge nå" skal være tett på norsk virkelighet.

- Vi skal hjem til folk, besøke dem på jobben, skolen, idrettshallen, på hytta, i båten, på fjellet – hvor som helst hvor ting foregår. Og vi skal prate om det de brenner for og er opptatt av, sier Nilson.

Tarjei Strøm legger til at programmet skal bli en arena hvor alle stemmer, ukjente og kjente, unge og gamle, eksperter og maktpersoner slipper til.

- Det er noe med nerven i å lage direktefjernsyn på denne måten. Å kunne møte folk som brenner for noe og kunne belyse det fra en litt annen vinkling enn vanlig. Vi ønsker å overraske med tema og perspektiver, sier Strøm.

Fra to til tre lokale TV-nyheter

Samtidig som "Norge nå" dukker opp på fjernsynsskjermen legges de regionale nyhetssendingene om til tre like kortere sendinger - kl 18.55, 20.55 og kl 22.55.

Det betyr at dagens 18.45-sendingen gjøres om til en nyhetsoppdatering på fire minutter før Dagsrevyen klokka 19. De fem minuttene før Dagsrevyen 21 blir som før, mens det før Kveldsnytt kl 23.00 også blir en regional nyhetsoppdatering på fem minutter.

Mer distriktsinnhold i riksnyhetene

- Litt flere og kortere sendinger tror vi rett og slett er et bedre tilbud til publikum. NRKs distriktskontorer ønsker å ha større fokus på fordypende nyhetsjournalistikk på radio, TV og mobil og få flere saker fra distriktene inn i de nasjonale sendingene. Denne kombinasjonen med flere distriktssendinger og flere reportasjer fra hele landet i hovedsendingene vil totalt sett bli et bedre nyhetstilbud på TV, sier NRKs distriktsdirektør Grethe Gynnild-Johnsen.

Hun legger til at med flere nyhetssendinger fra distriktene og det nye programmet «Norge nå» ønsker NRK å løfte mer innhold fra hele landet til hele landet.