Hopp til innhold

Kriseinfo også over lokalradioer

NRK har inngått avtale med Foreningen Norsk Lokalradio om å benytte deres stasjoner for å komme ut med krisekommunikasjon.

NRK har inngått avtale med foreningen Norsk Lokalradio

Glade for avtale som sikrer kriseinfo også over lokalradioer: F v Øyvind Bischoff Mangerud, Foreningen Norsk Lokalradio , Øyvind Vasaasen, NRK, Christian Skottun, Norkring, Morten Skogvik,Telenor og Ole Ragnar Hafnor, Justis- og beredskapsdepartementet.

Foto: Marit Holmquist Fenne / NRK

Det betyr at ved kriser, nasjonalt eller lokalt, kan NRK sende sin krisekommunikasjon også via alle landets lokalradioer.

Med på avtalen er også Justis- og beredskapsdepartementet, Norkring og Telenor.

To lokalradioforeninger

Norske lokalradioer er organisert i to ulike bransjeorganisasjoner. Med den andre organisasjonen, Norsk Lokalradioforbund, har NRK i mange år hatt en beredskapsavtale.

Når Norsk Lokalradioforbund ikke lenger organiserer alle stasjonene, så har det har vært nødvending å inngå en avtale også med Foreningen Norsk Lokalradio og deres 35 stasjoner.

- Viktig å ha med alle

- Det var viktig for NRK å tette igjen dette hullet i vårt beredskapsplanverk og jeg er glad for at vi nå har avtaler som omfatter alle lokalradiostasjoner i Norge, sier avdelingsdirektør for Medieutspilling og beredskap i NRK, Øyvind Vasaasen.

Han sier NRK også ønsker å inngå et samarbeid med Radio Norge og P4 om et tilsvarende avtale. Slik at også de to store kommersielle rikskanalene kan bistå ved en eventuell større krise i landet.

Se også: Medlemmer Foreningen Norsk Lokalradio