Kringkastingsrådet ser på DR-byen

Brennpunkt-dokumentar en "Lykkelandet" og tilgrising av Monolitten er blant klagene som skal behandle når Kringkastingsrådet fredag 2. juni har møte i København. En tur gjennom DR-byen blir det også tid til.

Møte
Klager
Foredrag

Andre dag av Kringkastingsrådets møte i København blir strømmet - fra kl 10.00 fredag 2. juni.

Siden aprilmøtet er det kommet inn 192 klager til rådet. Totalt har Kringkastingsrådet mottatt 1 117 henvendelser så langt i år.

Blant klagene som skal behandles nå på junimøtet er Brennpunkt-dokumentaren "Lykkelandet" hvor et rumensk nettverk der tigging brukes som skalkeskjul for å drive organisert kriminalitet i Bergen ble avslørt.

I ettertid har det vist seg at noen av bildene som ble vist ikke var tatt av de involverte slik det ble sagt i programmet.

Les mer: Facebook-bildene i «Lykkelandet»

Nyhetsredaksjonen i Danmarks Radio

Den danske allmennkringkasteren har samlet all sin København-virksomhet i et moderne mediehust litt utenfor sentrum. På studietur skal Kringkastingsrådet se nærmere på DR-byen.

Foto: Bjarne Bergius Hermansen / DR

Videre skal rådet se på flere klager knyttet til omleggingen av distriktsnyhetene på TV til tre kortere regionale nyhetssendinger hver kveld. En liten humorbolk blir det også etter henvendelser til rådet om humorprogrammene "Martin og Mikkelsen" og "Radio Buvik".

Mye oppmerksomhet har innspillingen av en ny sesong med "På tro og Are" fått etter "hendelser" både ved Nidarosdomen og i Vigelandsparken. Nå skal også Kringkastingsrådet se på dette.

Les mer: Griset til Monolitten – NRK må punge ut

Kringkastingsrådet har tradisjon med å avslutte 1. halvår med en studietur. I København skal rådet både høre om Danmarks Radios regionsatsing og DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn og etikksjef Inger Bach skal fortelle om dansk medievirkelighet.

DR-byen

NRK vurderer å flytte fra Marienlyst. DR har allerede samlet sin virksomhet i DR-byen litt utenfor sentrum av København.

Foto: Frank Daugaard

En omvisning i DR-byen hvor den danske allmennkringkasteren for noen år siden samlet all sin København-virksomhet, blir det også tid til.

NRK vurderer å flytte fra sitt hovedkvarter på Marienlyst i Oslo. Da er det kanskje ikke dumt av rådet å høre om hvilke erfaringer danskene har gjort seg etter sin gigantiske flytteoperasjon.

Dagsorden

Møte i Kringkastingsrådet 1. og 2. juni 2017 i København.

Torsdag 1. juni – Hotel Phoenix

Kl 1100 Velkommen og gjennomgang av møteinnhold v/Per Edgar Kokkvold.

Kl 1115 NRKs nye langtidsstrategi v/ kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen.

Kl 1200 Tema kommer.

Kl 1245 Quiz

Kl 1300 Lunsj

Kl 1400 DRs regionsatsing v/Anne-Marie Dohm, direktør DR Danmark.

Kl 1500 Ideer til temaer i K-rådet for høsten.

Kl 1545 Praktisk om rådssekretærens rutiner.

Fredag 2. juni – DR-byen

Kl 0830 Avreise fra hotellet til DR-byen.

Kl 0900 Omvisning i DR-byen.

Kl 1000 Rådsmøte med klagegjennomgang.

Kl 1145 Pause.

Kl 1200 DR: Dansk medievirkelighet/ekspertenes plass v/ DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn og etikksjef Inger Bach.

Neste møte i Kringkastingsrådet er 14. september 2017.