Hopp til innhold

Klart for NRK P13

Tirsdag 28. januar 2014 kl 20.00 går NRKs nye rockekanal NRK P13 på lufta.

Klare for å presentere NRK P13

Klare for å gå på lufta med NRK P13 fra og med tirsdag 28. januar. F v Bjørnar Pedersen, Svein Terje Torvik, Tarjei Strøm, Siri Knudsen, Kristin Winsents, Shaun Henrik Matheson, Grete Strøm, Knut Folkestad, Totto Mjelde, Thomas Felberg, Kari Slaatsveen, Guttorm Andreasen og Gro Narvestad Lund.

Foto: NRK

NRK har lovt å gi et utvidet radiotilbud i forbindelse med digitaliseringen av radiomediet blant annet gjennom ved å tilby to nye radiokanaler.

2. oktober 2013 kom NRK P1+, nå kommer NRK P13.

- NRK P13 er et passende navn. For det første er det i NRKs navneorden med en P og et tall, og det skiller oss ut ved at 13 er et mørkt og annerledes tall, sier prosjektsjef Stig Holmer i NRK.

Han sier mange av rockens storheter har vært ulykkelige sjeler med et ubalansert liv. - Og 13 er et ulykkelig tall. Jeg tror at våre lyttere vil kunne assosiere seg med det nye navnet, sier Holmer.

Rockemusikk fra 1970-, 80-, og 90-tallet

NRK P13 skal være radiokanalen for de som er for gamle for P3, men som ikke føler seg helt hjemme i P1- eller P2-universet heller. Kanalen skal spille rockemusikk og indiemusikk, men primært rockemusikk fra 1970- 80- og 90-tallet, og noe nyere rockemusikk også.

Ønsker musikkhjelp

Nyfødte NRKP13 har nå tre måneder på å fylles opp med innhold.

– Det er en musikkdatabase som skal inneholde 5000 låter, og vi ønsker at publikum skal komme med forslag til låter. Derfor vil ha innspill og forslag fra potensielle lyttere, sier Homer videre. .

Det er allerede opprettet en facebook- og twitterside for NRK P13. - Her kan folk komme med forslag til låter, og selvfølgelig andre innspill, forteller Holmer.

Stor er spenningen om hva helt nytt digitalt radioinnhold vil ha å si for antallet lyttere som lytter på en eller flere digitale plattformer. NRK P1+ som ble lansert 2. oktober har fått en knallstart.

Kristin Winsents

- NRK P13 skal spille masse rockemusikk og indiemusikk , lover Kristin Winsents som er musikksjef i NRKs nye heldigitale radiokanal som er på lufta fra og med 28. januar 2014.

Foto: Thomas Hammarstrøm / NRK

Også andre radioaktører oppretter nå nye digitale tilbud til lytterne. Det er derfor stor spenning knyttet til hvordan dette vil slå ut på den digitale andelen av radiolyttingen.

- Nå kommer NRK P13 og annet digitalt radioinnhold og vi har fått NRK P1+ , sier Mari Hagerup i Digitalradio Norge.

Hun håper derfor mange vil finne fram til og glede seg over det nye digitale radiotilbudet som nå er på lufta.

Les også: Pangstart for NRK P1+

Les også: DAB-salget eksploderer

---

Dette er NRK P13

​Ny radiokanal som kan høres på DAB, radio.nrk.no og på digital-TV.
Musikksjef er Kristin Winsents.

Slik blir sendeskjemaet for NRK P13:

  • Morgensending med Shaun Henrik Matheson og Ragnhild Silkebækken.Dagsending fra Bergen med Totto Mjelde og fra Oslo med Siri Knutsen.
  • Ettermiddagssending med Kari Slaatsveen (Oslo), Knut Folkestad (Bodø) og Bjørnar Pedersen (Elverum) bak spakene.
  • Kvelds- og helgesendinger der musikalske profiler som Harald Are Lund, Thomas Felberg, Svein Terje Torvik og Gro Narvestad Lund får sine egne programmer.