Klare for 24 timers valgstafett

Ida Nysæter Rasch og Fredrik Solvang tar TV-seerne med på en 24 timers valgstafett på NRK2 til helga.

Programlederne Ida Nysæter Rasch og Fredrik Solvang

Programlederne Ida Nysæter Rasch og Fredrik Solvang byr på rekordlang 24 timers debattsending på NRK2.

Foto: Kjersti Apenæs / NRK

- Det blir en rekordlang 24 timers valgdebatt på NRK2 11. til 12. september. Noe lignende har vi aldri gjort tidligere, sier prosjektleder Renie Thorleifsson.

Hun sier valgstafetten blir en ny storstilt NRK-dugnad i beste minutt-for-minutt-stil hvor alle distriktskontor, nett, arkiv, valgredaksjonen, nyhetsmiljøene, sporten,underholdningsavdelingen og mange andre deltar. Her skal vi utnytte og mobilisere hele det store NRK-apparatet fra landsende til landsende, sier hun.

Programlederne Ida Nysæter Rasch og Fredrik Solvang og Solvang skal lede det hele fra Folketeaterpassasjen på Youngstorget i Oslo.

- Utfordre seerne og oss selv

- Vi ønsker å utfordre både gjester og oss selv gjennom dette spesielle TV-døgnet, sier de to.

Målet er å lage en 24 timers fjernsynssending som både skal overraske, utfordre, analysere og mikse humor og alvor.

- Så mobiliserer vi det store NRK-apparatet på kryss og tvers. Vi skal innom alle distriktskontorer og utfordrer underveis seerne til å komme med sine innspill, kommentarer, motforestillinger, ris, ros og bekymringer, sier prosjektleder Thorleifsson.

Gjennom den 24 timers direktesendingen skal alle få mulighet til å snakke ut, vise følelser, lære noe nytt, få fakta og bli hørt.

TV-debatten fortsetter i neste by

Underveis vil debattene flyttes fra sted til sted. En debatt kan starte på distriktskontoret i Fredrikstad, fortsette i Tromsø og avsluttes i Førde.

- Gjennom natten og dagen vil vi være innom en rekke ulike tema. Integrering, omsorg, skole og mange flere, sier prosjektleder Thorleifsson.

I hovedkvarteret på Youngstorget vil også Frank Aarebrot være. Han er som kjent et valgorakel som har peiling på og meninger om det meste.

Snapcode Valgstafetten

Dette er Snapcoden for Valgstafetten på NRK2 11. - 12. september.

Seerne med via sosiale medier

Sosiale medier vil bli flittig brukt for å involvere TV-seerne i det som skjer hele veien under den 24 timers maratonsendingen.

- Dette blir en valgsending ganske ulik NRKs øvrige valgsendinger. Vi håper spesielt at den skal fenge interesse hos førstegangsvelgerne, men tror nok mange mer garvede velgere også vil sette pris på valg-TV gjort på en ny og frisk måte, sier prosjektleder Renie Thorleifsson.

Valgstafett på NRK2: Fra og med fredag 11. september kl 23.00 til og med lørdag 12. september kl 23.00.