Normal

Kjenner du nattens helt?

Nå kan den gode kollegaen som alltid trår til få den æren hun eller han fortjener. Nattradioen i NRK P1 slår et slag for alle hverdagshelter.

Eivind Motland, Erling Molt Korsnes og Ellen Flå programledere i Nattradioen i NRK P1.

Eivind Motland t v, Erling Molt Korsnes og Ellen Flå er programledere i Nattradioen i NRK P1.

Foto: Erlend Laanke Solbu / NRK

– Naboen som så at ytterdøra di stod på vid vegg, jordmora som virkelig ga alt under en vanskelig fødsel, kollegaen som tok en ekstra runde for at du kunne komme deg raskt hjem etter kveldsvakta. Det er mange rundt om kring som i det stille gjør en ekstra innsats. De vil vi gjerne trekke fram og gjøre litt heder og stas på i Nattradioen i NRK P1, sier programleder Ellen Flå.

Fortell oss om din helt!

Nattradioen kommer til å kåre en person hver uke som får tittelen «Nattens helt». Forslag kan sendes på e-post til natt@nrk.no.

Merk e-posten med «Nattens helt».

Eller bruk emneknagg #nrknattenshelt på Instagram.

Celina Rudquist

Celina Rudquist nominerte sin venninne Aud som 'nattens helt'.

Foto: Privat

Nominerte Aud

Celina Rudquist nominerte sin venninne Aud som «nattens helt». Hun sier Aud alltid stiller opp og hun kan ikke ordet «nei».

– Aud er en person som flyr fra konfirmasjonsforberedelse til radiosending på en og samme dag, og sier aldri nei! Uansett tid på døgnet er hun også en god samtalepartner, sier Celina Rudquist.

Plass for alle typer helter

Den som får tittelen «Nattens helt» kan smykke seg med en flott T-skjorte som viser til hele verden at de er helter. Og det er plass til alle typer helter:

Det kan være postmannen, som sørger for at avisa di ligger i postkassa til morgenkaffen, hun som bringer varer og alltid er på plass, han som alltid uoppfordra gjør deg en tjeneste eller naboen som vanner blomster, han som passer katta di eller hun som hjelper deg ut av knipa når bilen slår seg vrang og du skal på jobb om fem minutter.

– Det er mange små og store helter der ute. Fortell oss om dem, så gjør vi litt stas på noen av dem, oppfordrer Nattradioens Ellen Flå.