K-rådet i Bergen

Kringkastingsrådets hadde sitt siste møte før sommeren i Bergen. Rådet så nærmere på Media City Bergen, og hadde ordinært rådsmøte onsdag 13. juni. Denne delen ble strømmet og kan ses i opptak her.

Møte
Debatt
Innlegg
Foredrag
Klager

Se opptak av møtet i Kringkastingsrådet onsdag 13. juni.

På dagsorden for K-rådet på dets andre dag i Bergen står en temasak om forholdet mellom politikere og media, rettighetsproblematikk, omlegging av NRK P1 til høsten og sommerens minutt-for-minutt med sakte-TV fra fjellheimen.

Klagebehandling blir det også satt av tid til. Siden siste møte er det kommet 452 henvendelser til rådet. Spriket i hva henvendelsene gjelder er stort, men flest henvendelser er kommet om NRKs dekning av Trine Skei Grande-saken.

Det er rådets siste møte før sommeren som holdes i Bergen. Her så rådet tirsdag nærmere på mediebyen hvor Bergens Tidende, BA, TV 2 og NRK deler hus.

Det var i oktober i fjor at blant andre de fire mediebedriftene, et grafisk selskap og medieutdanningen ved Universitetet flyttet sammen.

En slik medieby eller medieklynge er unik i Norden. Her samarbeides det om infrastrukturen, mens de ulike leieboerne har sine egne områder.

Totalt er det rundt 1200 som jobber eller studerer i mediebyen, og totalt areal i bygget som ligger sentralt i Bergen sentrum er på 45 000 kvadratmeter.

Kringkastingsrådet hos TV 2 i Mediebyen i Bergen

Kringkastingsrådet har tatt turen til Bergen blant annet for å se nærmere på Media City Bergen hvor Bergens Tidende, BA, TV 2 og NRK deler hus. Her i TV 2-studio.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

Dagsorden

Møte i Kringkastingsrådet tirsdag 12. og onsdag 13. juni. Holdes i lokaler i Media City Bergen.

Tirdag 12. juni:

Kl 1000 Åpning v/ rådsleder Julie Brodtkorb...

Kl 1015 Verktøy for å finne omtale av NRK på sosiale medier og nett

Hvordan K-rådet bedre kan ha temaer som samsvarer med publikums meninger og mediebruk. Innledning v/Erik Skarrud.

Kl 1045 Om rådets mandat

Innledning v/K-sjef Thor Gjermund Eriksen.

Kl 1115 Rådets rolle og funksjon

Innledning v/Marvin Wiseth og Marius Karlsen.

Kl 1145 Debatt om rådets rolle og funksjon

Kl 1215 Lunsj

Kl 1300 Råd eller ikke råd - hvordan ivareta kontakten mellom NRK og publikum

Innledning v/ sjefredaktør Øyulf Hjertenes, politisk redaktør Frøy Gulbrandsen og kulturredaktør Frode Bjerkestrand, alle i Bergens Tidende.

Kl 1345 Debatt om rådets rolle og funksjon forts.

Kl Ca 1600 Omvisning Media City (NRK, TV2 og Bergens Tidende)

Onsdag 13. juni:

Kl 0900 Åpning og gjennomgang av dagsorden v/rådsleder Julie Brodtkorb.

Kl 0910 Retorikkpolitiet

Hvordan politikere argumenterer uredelig og ikke svarer på spørsmål, og hvordan journalister ikke lytter. Foredrag med innlagt retorikkbingo v/Jens E Kjeldsen, professor i retorikk, Universitetet i Bergen.

Kl 1010 Pause

Kl 1020 Rettigheter

Hvilken betydning rettighetsarbeidet har for NRKs programtilbud. Innledning v/Olav Nyhus, direktør for juridisk, rettigheter og personal i NRK.

Kl 1115 Lunsj

Kl 1215 Gjennomgang av henvendelser til rådet

Kl 1330 Omlegging av NRK P1

Fra høsten skjer det endringer i Norges største radiokanal. Konst. P1-sjef Bjørn Tore Grøtte forteller om endringene som er basert på publikums behov og et endret radiomarked.

Kl 1415 Sommeren minutt for minutt

Årets sakte-TV er fire uker med Lars Monsen på fjelltur og 30 timer med Grieg- komposisjoner. Innledning v/prosjektleder Thomas Hellum.

Kl 1445 Informasjon fra NRKs ledelse v/Thor Gjermund Eriksen.

Kl 1500 Slutt – Neste rådsmøte er torsdag 6. september.