Hopp til innhold
Info fra NRK

K-rådet diskuterte Sophie Elise-podkasten

Torsdag 9. mars var den mye omtalte Sophie Elise-podkasten tema i Kringkastingsrådet. Hele 4300 klager har kommet til rådet om dette.

Fetisha Williams og Sophie Elise Isachsen i en fotoshoot til deres nye podkast i NRK Radio.

«Sophie og Fetisha"-podkasten var tema i K-rådet 9. mars.

Foto: Henriette Dæhli / NRK

I Kringkastingsrådet torsdag innledet kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen og fungerende underholdningsredaktør i NRK, Christina Rezk Resar debatten med å fortelle om bakgrunnen for podkasten «Sophie og Fetisha».

Nye NRK P1+

At NRK P1+ fikk nytt sendeskjema fra 1. mars har også fått mange til å henvende seg til Kringkastingsrådet. NRKs tilbud til de eldre vil være eget tema på mars-møtet til rådet, slik at disse klagene vil bli diskutert i den forbindelse.

Savner norske naturprogrammer

I plenum vil rådet også se på henvendelser om mangel på norske naturprogram i NRK og en klage på Brennpunkts dokumentar om eldreomsorg i Norge.

Som temasaker vil rådet også få en orientering om NRKs dekning av rusfeltet og NRKs strategi.

Kringkastingsrådet torsdag 9. mars.

Dagsorden

Møte i Kringkastingsrådet 9. mars 2023, møterom Balkongen, Marienlyst, Oslo.

Kl 0900 Åpning og gjennomgang av dagsorden v/rådsleder Snorre Valen.

Kl 0915 Gjennomgang av henvendelser til rådet.

Kl 1100 Pause

Kl 1115 NRKs dekning av rusfeltet.

Med bakgrunn i rapport fra rolleforståelsesutvalget. Innledning v/ førsteamanuensis Birgitte Ellefsen, Politihøyskolen, regionredaktør Chris Carlsen, NRK Oslo og Viken og distriktsredaktør Vibeke Madsen, NRK Nordland.

Kl 1215 Lunsj

Kl 1300 NRKs tilbud til de eldre

Innledning v/Jan Davidsen, leder i Pensjonistforbundet, kanalsjef i NRK Radio, Bjørn Tore Grøtte, TV-sjef Arne Helsingen og avdelingsleder Kristian Tolonen i NRK Analyse.

Kl 1400 NRKs strategi

En kort presentasjon av NRKs nye strategi. Innledning v/ Jørgen Heid, konstituert direktør for Strategi og medier, og fungerende strategisjef i NRK, Jade Nordahl.

Neste møte i Kringkastingsrådet er 20. april.