Hopp til innhold

Julestemning dagen lang

NRK Klassisk byr på julemusikk dagen lang fra og med lørdag 14. desember og inn i romjula.

NRK Klassisk byr på julemusikk

Kjente julesanger og klassisk julemusikk i rikelige doser vil strømme ut fra NRK Klassisk i dagene framover.

Foto: NRK

- Her blir det kjente julesanger og klassisk julemusikk i rikelige doser framover. Det skal ikke mangle på julestemning for de som velger NRK Klassisk som radiofølge i juletida, lover kanalsjef Ragnhild Veire.

Førstkommende lørdag legger den digitale radiokanalen NRK Klassisk om sendeskjemaet og spiller kun klassisk julemusikk og julesanger dagen lang.

Gjentar lyttersuksessen

NRK Klassisk gjentar dermed fjorårets lyttersuksess og skal også denne jula sette publikum i den rette stemningen ved å tilby de vakreste strofer NRKs rikholdige musikkarkiv har å by på.

- Vi beholder vår klassiske profil, men tilbudet blir relativt lett i forhold til ellers i året, med fokus på kjente julesanger og klassisk julemusikk. Sølvguttene har sin naturlige plass, Nøtteknekkeren og Juleoratoriet likeså, sier Veire.

Ragnhild Veire, kommentator

Didrik Solli-Tangen, Ole Edvard Antonsen og Helene Bøksle er blant de som bidrar med sine julefavoritter når kanalsjef Ragnhild Veire byr på julemusikk på NRK Klassisk.

Foto: Ole Kaland / NRK

Serverer sine julefavoritter

Nytt i år er at kjente personer har fått ønske seg musikk, og seks dager i uka loser de lytterne gjennom en time med sine julefavoritter. Didrik Solli-Tangen, Ole Edvard Antonsen og Helene Bøksle er blant dem som bidrar. Dirigenten for Sølvguttene, Fredrik Otterstad, har også laget en julespesial.

Tilbudet trakk i fjor uventet mange nye lyttere til kanalen. Rundt 400 000 eller ni prosent av radiolytterne var innom NRKs spesialtilpassede julemusikktilbud i desember i fjor.

NRK Klassisk er en heldigital radiokanal og kan høres på DAB-radio, på nettradio eller via det digitale bakkenettet og tv-apparatet.

NRK Klassisk serverer julemusikk fra kl 06.00 t o m kl 24.00 hver dag f o m lørdag 14. desember t o m torsdag 26. desember 2013.

På nattestid er det som vanlig felles nattradio med NRK P2

---

Dette er NRK Klassisk

  • NRK Klassisk er en heldigital radiokanal og kan høres på DAB-radio, på nettradio eller via det digitale bakkenettet og tv-apparatet. Finn radioknappen på din fjernkontroll!
  • NRK Klassisk tilbyr klassisk musikk døgnet rundt. Nå i disse juletider - julemusikk.