Hvordan ble «113»-serien til

Hvordan ble suksesserien «113» til, hvordan ble sjakk populær TV og hva skjer med NRKs planer om å flytte fra Marienlyst var noe av det Kringkastingsrådet tok for seg torsdag 7. mars.

Møte
Foredrag
NRK
Publikum
Henvendelser/ Klager

Følg Kringkastingsrådet torsdag 7. mars fra kl 09.00.

Gjennom dokumentarserien «113» har TV-seerne fått et tett og nært innblikk i akutthelsetjenesten i Tromsø-regionen. I Kringkastingsrådet vil programsjef Tone Lein, NRK region nord, fortelle om hvilke utfordringer det bringer å lage en slik serie.

Med Line Andersen og Torstein Bae i førersetet har NRK klart å gjøre sjakk til et bredt og populært TV-tilbud. I Kringkastingsrådet stiller de begge to og forteller hvordan NRK har tenkt med sjakksendingene.

Prosjektdirektør Jon Espen Lohne vil fortelle om status og planer om at NRK skal flytte hovedkontoret bort fra Marienlyst.

113

Kringkastingsrådet får høre hvilke utfordringer NRK hadde med å lage den populære «113»-serien torsdag 7. mars.

Foto: Ingun A. Mæhlum / NRK

Hele 894 klager

Hele 894 henvendelser er kommet til rådet siden forrige møte. Rundt halvparten av disse gjelder klager på et "Tro og Are"-program om buddhismen. Klagene på dette programmet kom etter at det ble lagt ut i NRK Skole som er et klipparkiv for undervisningsformål.

Selve programinnholdet vil ikke bli diskutert av Kringkastingsrådet ettersom dette også har vært en sak i Pressens Faglige Utvalg. Her ble NRK frikjent, men rådet vil få en orientering om hvilke retningslinjer NRK Skole har for hvilke programmer som legges ut via dette tilbudet.

Andre klager som vil bli behandlet i plenum torsdag er Debatten-intervju med Ropstad, påstått pornoavhengig politisk rådgiver, Joshua French gjest som gjest hos Lindmo, voldtekt i humorserien "Magnus" og klager på Ramms alpestreker.

Rådet har også fått henvendelser om NRKs dekning av kvinnelige idrettsutøvere. Her har Kringkastingsrådet ønsket seg en generell orientering om hvordan NRK prioriterer kvinneidrett.

Dagsorden

Møte i Kringkastingsrådet torsdag 7. mars 2019.

Møterom Balkongen, Radiohuset, Marienlyst, Oslo.

Kl 0900 Åpning og gjennomgang av dagsorden v/rådsleder Julie Brodtkorb

Kl 0910 Gjennomgang av henvendelser til rådet

Kl 1030 Pause

Kl 1045 Hva skjer når du ringer 113?

Seeren kommer tett på akuttmedisin og pasienter når NRK tar deg med i ambulanse og helikopter i Troms. Hvilke utfordringer bringer en slik serie? Innledning v/programsjef Tone Lein, NRK Nord-Norge.

Kl 1130 Lunsj

Kl 1230 NRK skal flytte hovedkontoret fra Marienlyst

Rådet får en orientering om planene for både gammelt og nytt bygg. Informasjon v/prosjektdirektør Jon Espen Lohne.

Kl 1315 Pause

Kl 1330 Slik lager NRK direktesending fra VM i sjakk

Hvordan et verdensmesterskap for de spesielt interesserte ble en folkelig bevegelse. Innledning v/programleder Line Andersen og sjakkekspert Torstein Bae.

Kl 1430 Informasjon fra NRKs ledelse v/Thor Gjermund Eriksen

Neste møte i Kringkastingsrådet er 25. april.