NRK Meny
Normal

Historisk radiovedtak

- Med vedtaket i Stortinget kan vi løse allmennkringkasteroppdraget enda bedre, sier radiosjef i NRK, Marius Lillelien, etter at Stortinget har vedtatt å digitalisere radioen i Norge.

DAB digitalradio i Volvo V70

Torsdag 19. mai 2011 var en historisk radiodag. Da sluttet Stortinget seg til planen som sier at fra 2017 skal FM-nettet være avstengt og radioen i Norge være digitalisert.

Torsdag 19. mai 2011 var en historisk radiodag. Radiosjef Marius Lillelien i NRK mener Stortingsvedtaket gjør det mulig å lage et enda bredere radiotilbud til det norske folk.

Les mer: NRKs digitale radiotilbud

- Dette betyr at NRK fremover kan lage et enda bredere radiotilbud til publikum og gi mer mangfold. Vi vil bli enda mer forskjellig fra de kommersielle mediehusene, sier en fornøyd radiosjef.

Gledens dag
NRKs distribusjonssjef, Øyvind Vasaasen, som i ti år har arbeidet for digitaliseringen av radioen i Norge, er også glad for vedtaket.

- Det er helt utrolig godt at ti års arbeid har ført til en så bred oppslutning om digitalradio. Dette er en gledens stund for norsk radio og vil bety vekst for radioen, sier Vasaasen som også er styreleder i Digitalradio Norge.

Digitalradio Norge AS er et selskap som eies av NRK, P4 og SBS. Sistnevnte driver Radio Norge og flere andre store radiokanaler.

- Vi er veldig glade for at våre folkevalgte med dagens beslutning sikrer radioens fremtid i Norge, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge.

- Nå er den politiske prosessen gjennomført, og vi kan konsentrere alle krefter om å informere landets lyttere om de positive endringene som kommer, sier Torvmark.

Skisserer overgangen
Stortinget behandlet Stortingsmelding nr 8, digitalisering av radiomediet, der regjeringen skisserer hvordan overgangen til digital distribusjon av radiosignalene i Norge skal skje.

Les mer: Digitalradiomeldinga

Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge er svært glad over Storingsvedtaket.

Vil gagne lytterne
- Radioen er den eneste av våre mediekanaler som frem til nå ikke har tatt steget inn i den digitale fremtiden. Det er av stor betydning at radioen ikke lenger blir stående igjen på stasjonen. Nå har vi fått en klar plan frem mot digitaliseringen som gagner både radiobransjen og alle landets lyttere, sier daglig leder i Digitalradio Norge, Ole Jørgen Torvmark.

Les mer: Alt om digitalradio