NRK Meny
Normal

Hildegunn Amanda Soldal ny nettsjef

Hildegunn Amanda Soldal blir ny nettsjef i NRK.

Hildegunn Amanda Soldal

Hildegunn Amanda Soldal får som ny nettsjef i NRK ansvaret for Norges nest største nettsted.

Foto: Nina Hansen / Dagbladet

Som nettsjef i NRK får Soldal ansvaret for Norges nest største nettsted med 1,161 mill daglige brukere i snitt i 2015.

Soldal kommer fra stillingen som direktør for strategiske partnerskap i Aller.

- En utpreget lagspiller

​- Jeg er svært glad for at Hildegunn Amanda Soldal har sagt ja til å bli nettsjef i NRK, sier Øyvind Lund, direktør for Mediedivisjonen i NRK.

- Soldal er svært kompetent og en utpreget lagspiller. Hun viser stor forståelse for NRKs spesielle rolle som allmenkringkaster og hvordan den rollen kan utvikles i et mediemarked og samfunn i stor endring, fortsetter han.

NRKs nye nettsjef kommer fra Lofthus i Hardanger, og flyttet til England i 2001. Hildegunn Amanda Soldal begynte der som korrekturleser, journalist og multimedieprodusent i The Guardian.

Etter 10 år i The Guardian flyttet hun hjem til Norge, og ble teknologi- og utviklingsredaktør i Dagbladet. De siste årene har hun vært utviklingsdirektør i Aller, og i dag direktør for strategiske partnerskap samme sted.

- NRK må forbli like viktig

- Jeg gleder meg veldig til å begynne, til å bli kjent med alle de dyktige folka i NRK og til å ta fatt på spennende og utfordrende arbeidsoppgaver. Mediebruken utvikler seg i et enormt tempo, og jeg vil gjerne være med på å utvikle NRK til å være like viktig i framtiden som de er i dag, sier Soldal.

- Det er kritisk at den norske mediebransjen henger med, og NRK har en unik rolle i å lede an og finne nye måter for samarbeid og kunnskapsdeling. Som nettsjef vil jeg kunne være med på å påvirke både NRK og fremtidens medier i Norge, utdyper Hildegunn Amanda Soldal.

Soldal tar over etter Frank Gander, og tiltrer stillingen som ny nettsjef 5. januar 2017.