Hele Norge bygger

Med statsminister Erna Solberg i spissen skal 700 barn og voksne lørdag bygge Norge gjennom et 12 timers dataspill på NRK Super.

Hele Norge bygger - dataspill Minutt for minutt på NRK Super 250616 - statsminister Erna Solberg og ungdommer landet over deltar

Joachim 'Noobwork' Haraldsen t v og Niklas Baarli leder den 12 timer lange sendingen på TV.

Det hele vil foregå i beste minutt for minutt-stil når hele landet skal bygges opp i det populære dataspillet Minecraft.

Spillere fra hvert av landets 19 fylker får sine egne områder som skal fylles. I Bergen skal statsminister og spillentusiast Erna Solberg legge første byggekloss av Bryggen.

Det hele skjer i regi av NRKs barneunivers Super og vil kunne følges både på vanlig TV og på flere plattformer på nett.

Hildri Gulliksen, programredaktør NRK Super

- Lørdag skaper vi en stor, felles kreativ lekeplass hvor hele Norge kan ta del. Dataspill er for alle, og det er både utviklende og moro, sier NRK Super-sjef Hildri Gulliksen.

Foto: Ekroll, Anne Liv / NRK

– NRK Super ønsker å skape innhold og gode medieopplevelser for og med alle barn og unge i Norge. Nå er turen kommet til de som elsker å bygge i Minecraft, og de som er nysgjerrige på hvordan spillverden fungerer. Minecraft er det største spillet i målgruppen vår, som er barn og ungdommer i alderen 6-15 år, sier Hildri Gulliksen, programredaktør i NRK Super.

Norges beste er med

Representanter fra hvert av landets 19 fylker får sine egne områder som skal fylles med byggverk som representerer dem. I Bergen skal statsminister og spillentusiast Erna Solberg legge første byggekloss av Bryggen.

Norges beste Minecraft-byggere kan konstruere alt fra nøyaktige gjengivelser av kjente landemerker til en mer abstrakt beskrivelse av fylkets sjel. Bare fantasien setter grenser.

Konserter og gjester

Underveis blir det minikonserter og kjentfolk på scenen. Freddy Kalas, Morgan Sulele, Stein Torleif Bjella, Bare Egil og General Chesz er blant de som har lovt å stikke innom.

Det har også kulturminister Linda C. Hofstad Helleland sammen med sine to sønner, Bernhard (10) og Konrad (8).

- En stor, felles kreativ lekeplass

Sendingen på Youtube ledes av FlippKlipps egen programleder Henrik "Huginn" Hildre og Stian Sandø fra Newton.

TV-sendingen ledes av Niklas Baarli fra NRK P3 og Joachim "Noobwork" Haraldsen. De får besøk av blant andre arkitekt i Snøhetta, Anne Cecilie Haug. Hun skal evaluere flere av byggverkene til barna og se etter tegn til arkitektoniske kvaliteter og skaperkraft.

– Målet med prosjektet er å skape en stor, felles kreativ lekeplass i Norge samt å løfte og feire spillkulturen. Den er litt mystisk og hemmelig for mange voksne. Det er det ingen grunn til! Spill er for alle, og det er både utviklende og moro, sier NRK Super-sjef Hildri Gulliksen.

Hele byggeprosessen sendes direkte, minutt for minutt, i 12 timer, på NRK Super og på FlippKlipp Studios livestream (Youtube/nrksuper.no) fra kl. 12.00 lørdag 25. juni.

Henrik Hildre - Hele Norge bygger

Henrik 'Huginn' Hildre er programleder for Hele Norge bygger på Youtube-kanalen.

Foto: NRK