NRK Meny
Info fra NRK

Hedret for klimajournalistikk

NRKs journalist Astrid Rommetveit er tildelt europeisk meteorologpris for sin vær- og klimajournalistikk.

John Smits og Astrid Rommetveit lagar værkavalkade

NRKs Astrid Rommetveit er hedret med europeisk pris for sin klimajournalistikk. Her på jobb sammen med meteorolog John Smits.

Foto: Sissel Rikheim / NRK

Det er de europeiske meteorologers samarbeidsorgan EMS (European Meteorological Society) som har bestemt seg for å hedre klimajournalisten på denne måten.

Astrid Rommetveit arbeider med redaksjonelt innhold på yr.no. Yr.no er som kjent værnettstedet som Meteorologisk institutt og NRK samarbeider om.

Gjør vanskelig ting lett å forstå

Rommetveit har med base med base ved NRK Hordaland spesialisert seg på vær- og klimajournalistikk. Her har hun vært i ti år og er nå en del av nettkollektivet til NRK i Bergen.

I begrunnelsen til å dele ut journalistprisen til Astrid Rommetveit heter det at at hun utmerker seg ved å fortelle vanskelige tema på en lett tilgjengelig, relevant og forståelig måte.

Videre heter det at hun bidrar til å redusere avstanden i å forstå mellom eksperter og ikke-eksperter. Dette ved å gjøre stoffet lett tilgjengelig, men uten å overforenkle temaet.

Rommetveit tar på alvor en av journalistikkens viktigste oppgaver på måten hun gjør det mulig å forstå komplekse tema, heter det videre i begrunnelsen fra EMS (European Meteorological Society).

Prisen for god værjournalistikk deles ut annethvert år og i 2015 gikk prisen til vitenskapsjournalist Stéphane Foucar i Le Monde.

Astrid Rommetveit vil motta sin pris i Dublin 5. september.

Les sakene Astrid Rommetveit ble nominert for:

Sven-Inge Johansen og Astrid Rommetveit

Astrid Rommetveit sammen med Sven-Inge Johansens i forbindelse med saken "Kampen mot flystripene".

Foto: Martin Torstveit / NRK