Normal

Heder til NRK Super

NRK Super har vunnet tre priser i det som regnes som VM i barne-tv.

Norsk dramaserie. (8:8) Gjest.
Axel drar på campingtur med pappaen sin så de kan bli bedre kjent. Mamma ringer og sier at hun kommer på besøk. Da får de det travelt med å rydde og vaske, men de klarer ikke å samarbeide så de blir uvenner. Klarer de å ordne opp før mamma kommer?

NRK har vunnet barne-tv-VM med serien "Sommeren med pappa".

- Dette var en stor kveld for NRK Super og norsk tv-produksjon for barn, sier en strålende fornøyd programredaktør for NRK Super, Hildri Gulliksen.

Tre av fem priser som ble delt ut under tv-festivalen Prix Jeunesse International i München gikk til NRK.

Prix Jenunesse International arrangeres hvert annet år og er verdens mest prestisjetunge TV-festival for barne- og ungdomsprogram.

NRK Super var nominert i hele fem kategorier og vant tre av dem med følgende produksjoner:

«Best i mest» (produsert av NRK Super) i kategorien Fiksjon/dokumentar 12-15 år.
Mestring og idrettsglede står i fokus når ti 14-åringer, som er blant de beste landet i hver sin idrett, skal lære hverandres idretter og konkurrere i dem.

«Kampen» (produsert av Ape & Bjørn) vant i kategorien Fiksjon syv-11 år.
11 år gamle Stian får hverdagens små kamper kommentert av to sportskommentatorer. Alle episodene foregår som om det var en fotballkamp og størst er kampen for å vinne Saras hjerte, den søteste jenta Stian om.

«Sommeren med pappa» (produsert av NRK Super) vant i kategorien Fiksjon barn opp til seks år. Dramaserie på åtte episoder. Axel drar på campingtur med pappaen sin så de kan bli bedre kjent.

Årets Prix Jenunesse International samlet over 500 tv-folk, produsenter, forfattere, forskere, lærere og pedagoger fra over 70 land. I løpet av en uke går de gjennom ulike barneprogrammer, for så å stemme frem de aller beste produksjonene.

Norsk serie. (1:10) 
Ti 14-åringer som er blant de beste i landet i hver sin idrett, skal gjennom denne serien lære hverandres idretter og konkurrere i dem.
Hvor god er det mulig å bli i en ny idrett på to dager, og hvem blir best i mest? Første idrett ut er snowboard.

Mestring og idrettsglede er tema for serien "Best i mest".