Hopp til innhold

Godt fornøyd med NRK-sporten

- Mer kritisk og undersøkende sportsjournalistikk, lovte sportssjef Rune Haug i Kringkastingsrådet torsdag. Rådet var ellers godt fornøyd med NRK-sporten.

Line Andersen

Kringkastingsrådet ønsker seg mer kritisk sportsjournalistikk, men var stort sett meget godt fornøyd med NRKs sportsdekning. Line Andersen fikk ekstra godord for sin intervjujobb under friidretts-VM.

Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Rådsmedlem Finn Egil Holm innledet om sportsjournalistikken og var stort sett meget fornøyd med sportsdekningen i NRK. Han etterlyste imidlertid mer kritisk journalistikk.

Rune Haug kvitterte med å si at her har sporten et forbedringspotensiale og at de skal bli bedre på dette området.

Mer kritisk jouranlistikk
- Vi er i ferd med å se på hvordan vi er organisert og flere journalister dedikert til mer undersøkende journalistikk vil jeg anta kommer ut av denne omorganiseringen, sa Haug.

Han sa også at de har gode erfaringer med en egen sports- og samfunnsreporter og vil jobbe tettere opp mot nye Dagsrevyen.

- I dag er vi ikke god nok på undersøkende sportsjournalistikk, vi jobber for å bli bedre og skal bli bedre på dette området, sa Haug.

Samtidig viste Haug til hvordan Sporten satte av to medarbeidere et halvt år i forkant av Bejing-OL. Noe som resulterte i en rekke reportasjer og en egen dokumentar om beinhard idrettsdisiplin i Kina. Internasjonalt har det også blitt lagt merke til at NRK faktisk bruker en god del ressurser på kritisk sportsjournalistikk.

Priste mangfoldet
Kringkastingsrådets medlemmer skrøt mye av NRKs sportsdekning og trakk fram både NRKs dekning av landskytterstevnet og VM i friidrett som spesielt god. Spesielt fikk Line Andersen skryt for sin intervjujobb i Berlin.

At NRK skal ha bredt mangfold i sin sportsdekning var også et tema. Rune Haug viste til at NRK aldri tidligere har hatt et så stort mangfold i sin sportsdekning.

Kan miste store mesterskap
Malurt i begeret kom da fokus ble rettet framover og hvilken sport vi kan vente oss i NRK i årene framover. Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas viste til at kampen om sportsrettigheter blir stadig hardere og at han frykter at mye av den mest populære sporten havner på betal-tv-kanaler.

- At vi klarer å beholde store mesterskap som OL på NRKs sendeskjema er et åpent spørsmål. EBU har opplevd krav om 30 prosents økning av prisen for sportsrettigheter. Da er det vanskelig å henge med og kunne tilby dekning av slike mesterskap for et bredt publikum slik som NRK har lange tradisjoner for, sa Bjerkaas.

(Kringkastingsrådet 27. august 2009)