Går over i ny NRK-jobb

NRKs økonomi- og finansdirektør, Jon Espen Lohne, går over i stilling som direktør for ny lokalisering av NRK. Lohne starter i den nye stillingen senest 1. september 2017.

Jon Espen Lohne, direktør NRK

Jon Espen Lohne går over i ny stilling som direktør for ny lokalisering av NRK.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

I februar 2016 fikk kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen styrets tilslutning til å fortsette arbeidet med å vurdere mulighetene for et nytt hovedkontor.

"Prosjekt Marienlyst"

Forutsetningen for en eventuell flytting fra Marienlyst er at et salg av eiendommen kan finansiere et nytt NRK-bygg. I februar 2018 skal NRK legge fram et beslutningsgrunnlag for styret. Dette vil blant annet inneholde en foreslått plan for viderutvikling av Marienlyst og en verdivurdering.

Fra og med høsten 2017 skal "prosjekt Marienlyst" ledes av Jon Espen Lohne, som dermed slutter i stillingen som økonomi- og finansdirektør.

- Det er nødvendig å tilføre prosjektet mer ressurser for å holde planen om at vi skal legge fram et beslutningsgrunnlag for styret i februar 2018. Jeg mener at det er helt nødvendig for NRK å komme over i et nytt bygg dersom vi også fremover skal lykkes med oppdraget vårt. Vi trenger et bygg der vi kan utvikle organisasjonen, ta i bruk ny teknologi og jobbe på tvers. Derfor er jeg glad for at Jon Espen har takket ja til å lede dette arbeidet, sier Thor Gjermund Eriksen.

- Viktigste NRK-prosjekt framover

Lohne har til sammen vært sju år i NRKs toppledelse, de siste tre som direktør for Medietjenester. Nå ser han fram til å lede "prosjekt Marienlyst".

- Jeg er veldig motivert for å gå i gang med det jeg mener blir et av de viktigste prosjektene for NRK de nærmeste årene. Ny infrastruktur blir mer og mer avgjørende for NRK fremover. Vi trenger nye lokaler som er tilpasset til det NRK er i dag og det vi skal være i morgen, sier Lohne.

Stillingen som økonomi- og finansdirektør i NRK blir utlyst i løpet av kort tid.

Les også: Arkitekter vurderer Marienlyst