Hopp til innhold

Frontkjemperne diskutert i K-rådet

Serien "Frontkjempere" ble diskutert i Kringkastingsrådet torsdag 29. april.

Frontkjempere

TV-serien om de norske frontkjemperne blir diskutert i Kringkastingsrådet torsdag 29. april.

Illustrasjon: Filmavdelingen AS/NRK

Mens mediedebatten blant historikere har vært intens om serien belyser godt nok hvorfor norske unge gutter lot seg verve til den tyske krigsmaskin og hvilke grufullheter de deltok i, har det kommet bare to klager på serien til Kringkastingsrådet.

De to klagerne mener det er feil av NRK å vise serien. I Kringkastingsrådet skal Petter Wallace, sjef for eksternkjøp, forklare hvordan NRK ser på serien og hvorfor NRK velger å sende den.

Kringkastingsrådet torsdag 29. april.

Livet som korrespondent for NRK

I plenum torsdag vil Kringkastingsrådet også ta for seg en klage på bruk av samisk som språk i et sportsinnslag i Dagsrevyen og en klage på at et sportsresultat ble avslørt på forhånd.

Som temasaker torsdag vil Kringkastingsrådet se på hvordan det er å være korrespondent for NRK, ta for seg serien Exit og få en orientering om samarbeidet mellom norske lokalaviser og NRK gjennom prosjektet "Den store folkevandringen".

Dagsorden

Digitalt møte i Kringkastingsrådet 29. april 2021.

Kl 0900 Åpning og gjennomgang av dagsorden v/rådsleder Julie Brodtkorb

Kl 0910 Gjennomgang av henvendelser til rådet

1000 Pause

Kl 1010 Korrespondentlivet i NRK

NRK får fem nye korrespondenter i år. NRK orienterer om hvordan de jobber og hva NRK ser etter i fremtidens korrespondenter. Innledning v/utenrikssjef og fungerende fagredaktør Sigurd Falkenberg Mikkelsen, Europa-korrespondent Roger Sevrin Bruland og kommende (og tidligere) USA-korrespondent Tove Bjørgaas

Kl 1050 Exit 2

Exit – fiksjon og virkelighet. Innledning v/eksekutiv produsent for NRK, Marianne Furevold-Boland, produsent Petter Testmann-Koch, serieskaper Øystein Karlsen og gravejournalist Bjørn Olav Nordahl i NRK Brennpunkt

Kl 1140 Lunsj

Kl 1210 Den store folkevandringen

NRK og nesten 100 lokalaviser samarbeider om en stor journalistisk satsing på flyttestrømmer i Norge. Innledning v/Grethe Gynnild-Johnsen, redaktør for mediemangfold og samarbeid i NRK, prosjektleder Bergit Sønstebø Svendseid (NRK), generalsekretær Tomas Bruvik i Landslaget for lokalaviser (LLA) og redaktør Guri Jortveit i Arbeidets Rett.

1300 Informasjon fra NRKs ledelse v/Thor Gjermund Eriksen.

Siste møte i Kringkastingsrådet før sommeren finner sted torsdag 3. juni.