Informasjon fra NRK

Fra fem til fire NRK-regioner

Distriktsdivisjonen i NRK slår sammen regionene øst og sør til region sørøst med Heidi Pleym som regionredaktør.

NRK landet rundt.

NRK har en svært desentralisert organisasjon med kontorer spredt over hele landet.

Foto: NRK

De siste fem årene har distriktsdivisjonen I NRK vært delt i fem regioner. Når sør og øst slås sammen blir det heretter region nord, midt, vest og sørøst.

Oslo, Viken, Vestfold og Telemark samt Sørlandet i en region

Region sørøst vil ha med seg NRK-kontorene i Oslo, Viken, Vestfold og Telemark samt på Sørlandet.

Regionredaktør blir Heidi Pleym, som i dag er regionredaktør i Sør. Tidligere regionredaktør for Oslo og Viken, Jannicke Engan, blir utviklingsredaktør med ansvar for strategiske satsninger og samarbeid på tvers av regionene.

Heidi Pleym, regionredaktør sørøst

Heidi Pleym skal lede region sørøst i NRKs distriktsdivisjon.

Foto: Ole Kaland / NRK

- Mer samarbeid på tvers

Hovedårsaken til den nye organiseringen er en mer effektiv lederorganisering, når Oslo og Viken går fra tre til én organisatorisk enhet, og region Sør fra tre til to.

Påtroppende regionredaktør i sørøst, Heidi Pleym, sier det må legges til rette for mer samarbeid på tvers for å få til flere strategiske satsinger og mer utvikling på innholdssiden.

- Det er mye kompetanse i den store regionen. Jeg gleder meg til å ta fatt på oppgaven, og bli kjent med alle de dyktige medarbeiderne som jobber i den nye regionen, sier Pleym.

Distriktsdirektør i NRK, Marius Lillelien, understreker at denne organisasjonsprosessen ikke handler om kutt, men å styrke NRK på prioriterte områder.

- Ved å redusere antall ledergrupper kan vi nå bruke de frigjorte stillingene til å opprette egne funksjoner, blant annet som ansvarlig for dybde- og gravejournalistikk ute i landet, sier Lillelien.

- Nå enda bedre ut

Han er også godt fornøyd med å ha fått opprettet en ny funksjon som utviklingsredaktør med ansvar for nyskaping og samarbeid på tvers.

- Jeg veldig glad for at vi har fått på plass Jannicke Engan i den nye rollen som utviklingsredaktør og Heidi Pleym som regionredaktør for sørøst. Det er to tydelige ledere med bred erfaring og stor gjennomføringsevne. Det vil bidra til at vi kan by på enda bedre innhold for publikum over hele landet, sier Lillelien.

Jannicke Engan er regionredaktør for region øst i Distriktsdivisjonen i NRK

Jannicke Engan blir utviklingsredaktør i distriktsdivisjonen i NRK.

Foto: Anders Leines / NRK

Jannicke Engan gleder seg også til en ny arbeidshverdag som utviklingsredaktør.

- Dette er en jobb jeg har hatt skikkelig lyst på og som er kjempeviktig. Sammen med alle de dyktige programskaperne våre skal vi sørge for å nå enda bedre ut til publikum . Og klare å hevde oss i konkurransen mot de store internasjonale aktørene, sier Engan.

Den nye organiseringen av distriktsdivisjonen i NRK vil gjelde fra 16. mars 2020.

Les også: Dette er NRKs distriktskontorer