Førkveld erstatter Barne-TV

Når Barne-TV flytter til NRK Super blir det Førkveld fra Bergen med Øyvor Bakke og Halvor Folgerø som programledere fem dager i uka på NRK1.

Øyvor Bakke og Halvor Folgerø

Øyvor Bakke og Halvor Folgerø blir programledere i 'Førkveld'.

Foto: NRK

Viggo Valle er en av godbitene Kristin Ytre-Arne trekker frem fra ermet når hun skal by på "Førkveld" i NRK1 kl 18.00 - 18.40 fra nyttår. (Foto: Jon-Annar Fordal)

Mandag 4. januar 2010 blir det en helt ny kveldsflate på NRK1 fra klokka 18.00 til 18.40. - Det er med skrekkblandet fryd vi går til oppgaven, men tror vi har opplegget klart for en lun og hyggelig tv-sending som skal hete "Førkveld", sier prosjektleder Kristin Ytre-Arne.

Vitamininnsprøytinger
Små daglige vitamininnsprøytinger med litt ukeblad-spalter hvor hygge, nytte, opplevelse og underholdning er målet Bergensredaksjonen har satt seg.

- Vi skal henvende oss til seerne med hjertet. Vi skal ikke være noe nyhetsprogram, men ha mange direkterapporter fra hele landet og ha tett kontakt med distriktskontorene. Vi bygger noe på erfaringene fra Sveip, men først og fremst skal vår oppgave være å by på opplevelser, underholdning og de gode historiene, fortsetter Ytre-Arne.

Viggos verden
Viggo Valle blir et daglig innslag i "Førkveld" med en liten quiz i beste Påskelabyrint-stil under vignetten "Viggos verden". - Viggo har vi store forventninger til. Han samler jo utrolig mange radiolyttere hver eneste påske og er helt sikker på at han blir populær også i tv-ruta, fortsetter hun.

Øyvor Bakke og Halvor Folgerø vil bytte på som programledere og være på ei uke av gangen.

Suksess i våre naboland
- Vi har vært både i Sverige og Danmark og sett på deres erfaringer med tidlig kveld-tv. Svenskene har holdt på svært lenge og har svært gode seertall. Populært er det også i Danmark selv om de ikke har holdt på så lenge som svenskene. Jeg er ganske sikker på at vi vil finne et publikum blant de voksne når "Førkveld" kommer på NRK1 i stedet for Barne-TV, sier prosjektleder Kristin Ytre-Arne.

---

Om Førkveld

Barne-TV flyttes til NRK Super. Mediehuset NRK Hordaland skal lage "Førkveld" som nytt tv-tilbud rettet mot voksne fra kl 18.00 til 18.40 fem dager i uka fra nyttår.

Kristin Ytre-Arne

Viggo Valle er en av godbitene Kristin Ytre-Arne trekker frem fra ermet når hun skal by på 'Førkveld' i NRK1 kl 18.00 - 18.40 fra nyttår.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK