Følg valget via NRK verden over

NRKs valgsendinger er fritt tilgjengelige verden over. Nrk.no strømmer valgsendingene slik at alle uansett oppholdssted kan følge dem.

Ordførerdebatt Bodø

Ingerid Stenvold leder valgnattssendingen på NRK1. Her i aksjon under en valgsending fra Bodø.

Foto: Ole Marius Rørstad / NRK

Normalt kan du på grunn av rettighetsbegrensninger ikke se NRKs TV-kanaler direkte via nettet, men den såkalte geoblokkingen er slått av for valgsendingene.

Det betyr at om du sitter på solkysten i Spania, i Abu Dhabi eller i Australia kan du følge opptellingen direkte på nrk.no.

Åpent for alle IP-adresser

Fritt fram blir det også for de som sitter i Norge koblet til en utenlandsk IP-adresse valgnatta. For eksempel kan personer som jobber i et internasjonalt firma, ha en server som står i utlandet og gi en utenlandsk IP-adresse.

På NRK1 starter sendinga kl 17.50 valgdagen 14. september. Valginnspurten og opptellingen av stemmene i årets kommune- og fylkestingsvalg følges over hele landet.

Det blir direkterapporter fra partienes valgvaker og fra alle NRKs distriktskontorer.

Programleder er Ingerid Stenvold, mens politisk kommentator Lars Nehru Sand og valgforsker Bernt Aardal vil kommentere og analysere valgresultatene.

Tradisjonen tro blir det partilederutspørring på Stortinget når valgresultatet foreligger. Denne vil Magnus Takvam lede.

Valg også på radio, nett og sosiale medier

I radioen blir det valgnatt fra kl 20.03 på NRK P1. Også radiosendingene kan høres fritt uansett hvor i verden du måtte befinne deg.

På nett, mobil og sosiale medier vil NRK også følge valgopptellingen tett. Blant annet vil nrk.no ha et livesenter knyttet opp til den store direktesendingen på TV.