Informasjon fra NRK

Felles sommerradio i sør

Radiolytterne i Vestfold, Telemark og på Sørlandet kan høre en helt ny sommerradio, «Ferieradioen», i sommer. Også i Oslo, Akershus, Buskerud og Østfold blir det sommerradio.

Radio på stranda

Byr på Ferieradioen: Den nye sommerradioen i sør tar mål av seg om å være Reiseradioens litt rampete kusine.

Foto: Leif Dalen / NRK

Med Ferieradioen ønsker NRKs tre distriktskontor i sør å tilby et felles, nytt radiotilbud.

- Vi satser på en sommerradio som favner hele regionen, som tar feriefolket på alvor og som er Reiseradioens litt rampete kusine, sier prosjektleder Thomas Sommerset.

Radio på farten

Mens Reiseradioen er P1-tilbudet på formiddagstid for hele landet, vil Ferieradioen være et eksklusivt tilbud på ettermiddagene som NRK Vestfold, NRK Sørlandet og NRK Telemark samarbeider om.

Erik Wiig Andersen

Mye uteradio skal det bli. Her er reporter Erik Wiig Andersen på Torungen fyr.

Foto: NRK

- Vestfold og Telemark er jo godt vant til å samarbeide fra den perioden de var under samme hatt, men det er nytt å ha med Sørlandet på laget. Hvis vi finner formen på dette, har vi et konsept som kan brukes igjen neste sommer, fortsetter Sommerset.

Oppskriften er mye uteradio med to reportere på farten hver ettermiddag. – Det skal bli masse gode radiohistorier, fra folk reporterne møter ute og fra gjester i studio, lover prosjektlederen.

Ferieradioen vil være til stede på store arrangementer, ha folkelig innhold og ta opp tema som folk er opptatt av.

- Det skal skje noe i Ferieradioen, vi skal være på farten og høre hvordan folk har det. En ambisjon vi har er å jakte på glemte og gjemte perler på steder i regionen som de færreste turister finner fram til, sier Sommerset.

Hvem ønsker NRK-besøk?

Mandag 19. juni gikk den første sommerradiosendinga på lufta fra NRKs nye region sør.

Hver halvtime vil Ferieradioen by på lokale nyheter, trafikken vil bli overvåket, konkurranse blir det hver dag og sosiale medier vil bli brukt flittig i kontakt med lytterne.

- Vi ønsker jo oss veldig innspill om hvor vi skal reise og hva og hvem vi skal besøke og hva vi skal dele med radiolytterne i Vestfold, Telemark og på Sørlandet disse ettermiddagstimene i sommer. Så det er bare å tipse oss, gjerne via Facebook, sier prosjektleder for Ferieradioen, Thomas Sommerset.

Ferieradioen hører du via NRK Vestfold, NRK Telemark og NRK Sørlandet fra kl 14.03 til kl 17.00 på NRK P1 i hele sommer.

Sommerradio også i øst

Fra og med 26. juni og åtte uker framover blir det også sommerradio laget av distriktskontorene i Oslo og Akershus/Østlandssendingen, Buskerud og Østfold.

- Vi ønsker å lag et godt ferietilbud for folk som er eller ferdes på kryss over fylkesgrensene i sommer. Regionen vår strekker seg fra Halden i sør, via Oslo og Akershus til Hardangervidda i vest, sier regionredaktør Jannicke Engan.

Hun lover radiolytterne uansett hvor du er i regionen skal få godt radioselskap og gode lokale oppdateringer på nyheter, trafikk og vær.

- Vi vil bytte på å sende fra alle de tre distriktskontorene i løpet av sommeren, men alle fylkene skal være godt representert i hver sending, sier Engan.

Ferieradioen: F v Helena Rønning, Kathrine Krømke og Thomas Sommerset.

Klare til å by på Ferieradio: F v Helena Rønning, Kathrine Krømke og Thomas Sommerset.

Foto: NRK