NRK Meny
Normal

Et NRK i verdensklasse

Hvordan NRK må være i verdensklasse for å hevde seg i den knallharde globale mediekonkurransen, er blant temaene for årets siste møte i Kringkastingsrådet torsdag 26. november. Møtet blir strømmet.

Hvordan NRK må være i verdensklasse for å hevde seg i den knallharde globale mediekonkurransen, er blant temaene for årets siste møte i Kringkastingsrådet torsdag 26. november.

NRKs konkurrenter heter ikke lenger bare TV2 og P4, men også Google, Netflix og You Tube.

NRK har for lengst innsett at de må ligge i verdenstoppen innenfor tradisjonell kringkasting og nye medier for å hevde seg i den knallharde mediekonkurransen, som blir mer og mer global.

Derfor heter det også i NRKs strategi at "NRK skal være en innholdsprodusent og publisist i verdensklasse."

På torsdagens møte i Kringkastingsrådet orienterer NRKs ledelse om strategiplanen for perioden 2016-2021 og det VM i innhold og publisering som NRK er blitt en del av. Om NRK vil eller ikke.

Forstyrrende bakgrunnslyd

Klager på høy bakgrunnsmusikk og andre støykilder som forstyrrer radio- og fjernsynssendingene har vært en gjenganger i klagebunken til Kringkastingsrådet.

Igjen skal temaet diskuteres av rådet. Sindre Falk fra Hørselshemmedes landsforbund (HLF) og tilgjengelighetsleder i I NRK, Siri Antonsen innleder.

Hva skjer med NRK P2

Støyen rundt omleggingene av NRK P2 kommer også til Kringkastingsrådet. Aftenposten har gjennom flere artikler poengtert at antall programposter radiokanalen innenfor emnene kunst, kultur og musikk stadig har blitt redusert de siste åra.

- Skivebom å vurdere kvalitet etter antall programtitler, svarer NRKs ledelse. Hva skjer egentlig i fordypningskanalen P2?, lurer Kringkastingsrådet på.

Dagsorden

Møte i Kringkastingsrådet.

Tid: Torsdag 26.november 2015 kl. 09.00.

Sted: Møterom 7 og 8 på Marienlyst, Oslo.

Kl 09.00: Åpning og gjennomgang av dagsorden v/Per Edgar Kokkvold.

Kl 09.15: Behandling av klagebrev.

Kringkastingsrådet har mottatt drøyt 200 klagebrev siden forrige møte. Over 100 av disse er reaksjoner på beslutningen om å legge ned P3-programmet DJ Friendly. Ellers domineres klagebunken av Midtøsten, dårlig hørbarhet i radio- og TV-sendinger samt en enkeltepisode i dekningen av terrorangrepene i Paris.

Kl 10.15: Jeg hører ikke det som blir sagt…..

Kringkastingsrådet får stadig reaksjoner fra publikum som klager over at det verbale budskapet forsvinner som følge av høy bakgrunnsmusikk og andre støykilder. NRKs publikumsservice fått over 400 klager på samme tema så langt i år.

Innledninger ved Sindre Falk fra Hørselshemmedes landsforbund (HLF) og tilgjengelighetsleder i I NRK, Siri Antonsen.

Kl 11.15: Temasak: Hva skjer i NRK P2, modernisering eller utvanning av tilbudet?

Antall programposter i NRK P2 innenfor kunst, kultur og musikk har stadig blitt redusert de siste åra, skriver Aftenposten og hevder at både kunstnere, politikere og ansatte reagerer. – Skivebom å vurdere kvalitet etter antall programtitler, svarer NRKs ledelse. Hva skjer egentlig i fordypningskanalen P2?

Orientering ved kanalsjefen i NRK P2, Ole Jan Larsen.

Kl 12.00: Julelunsj på Balkongen.

Kl 13.15: Temasak: Verdensklasse- verdensklasse – verdensklasse!

NRK har for lengst innsett at de må ligge i verdenstoppen innenfor tradisjonell kringkasting og nye medier for å hevde seg i den knallharde mediekonkurransen.

Konkurrentene heter ikke lenger TV2 og P4, men også Google, Netflix, You Tube og en lang rekke andre globale aktører. Dette har blitt et VM i innhold og publisering!

NRKs ledelse orienterer om NRKs strategiplanen for perioden 2016-2021.

Kl 14.00: Gjennomgang av flere klagebrev ...

Rådet fortsetter behandlingen av klagebrev som ikke ble gjennomgått før lunsj

Kl 14.40: Informasjon fra NRKs ledelse.

Kl 15.00: Møteslutt