Ekstern informasjon 3_1_banner
Her er du: NRK.no > Informasjon > Ekstern produksjon Sist oppdatert 10:55
 

Programkategorier


Publisert 22.09.2003 18:36. Oppdatert 04.10.2007 12:45.
NRK har mange ulike programkategorier i sendeflaten. Grunnlaget for produksjon eksternt er i utgangspunktet alle type programmer med unntak av nyhets- og sportsprogrammer. Vi har valgt å sortere de eksterne prosjektene i følgende kategorier.

Dramaproduksjoner

NRK ønsker å involvere seg i prosjekter som presenteres fra eksterne produsenter, men kan også sette ut egenutviklede dramaproduksjoner til det eksterne produksjonsmiljøet. Dramaproduksjoner kan omfatte alt fra enkeltstående prosjekter, herunder novellefilm og spillefilm, men også serier bestående av to eller flere episoder. Serier kan omfatte blant annet krim, situasjonskomedier og såpe-prosjekter.

Dokumentar- og faktaprosjekter

NRK vil involvere seg i produksjon av dokumentar- og faktaproduksjoner. Dette kan omfatte enkeltstående dokumentarproduksjoner, men også mer omfattende serier med bestemt temavalg. For dokumentar- og faktaproduksjoner er NRKs behov som følger:

DOKUMENTARFLATE:
NRK2, hverdager kl. 20.10
Internasjonale og norske kvalitetsproduksjoner som gir innsikt i aktuelle sosiale, historiske og politiske hendelser gjennom dokumentarprogram med bred appell.

FAKTA PÅ LØRDAG:
NRK1, lørdag kl. 22.15
I hovedsak innkjøpte enkeltprogram. Spektakulære, overraskende og frodige dokumentar med bred seerappell.

FAKTOR:
NRK1, mandag kl. 19.55 (30 min)
Dokumentarer forankret i norsk virkelighet som skildrer de gode historiene med mennesket og mestring i fokus. Variasjonen er stor og skal gi seeren underholdning, innsikt og refleksjon.

ATTRAKSJONER OG SERIER:
Dokumentarer eller serier med særlig høy verdi for NRK plasseres spesielt i sendeflaten. Behovet er avhengig av NRKs totalvurdering av viktighet og plass i sendeskjema.

Underholdning, kultur, barn og ungdom

NRK vil vurdere innsendte prosjekter som kan passe som underholdnings- og kulturprogrammer.

Barn- og ungdomsprogram er et satsningsområde i NRK. Vi er på jakt etter gode historier, godt fortalt for målgrupper mellom 2 og 12 år. Vi mottar gjerne programforslag til tv- og nettproduksjon innenfor drama, dokumentar, magasin eller sjangerblandinger.
KONTAKTINFORMASJON
Ønsker du å komme i kontakt med NRK Kringkasting? Bruk følgende e-post:
eller tlf. 23 04 93 38.
SISTE NYTT
Husk neste frist for innsending av programinnspill er 15. januar.
Copyright NRK © 2009  -  Telefon: 815 65 900  -  E-post: info@nrk.no