Hopp til innhold
Info fra NRK

Egil Sundvor får ny redaktørjobb i NRK

Egil Sundvor blir ny redaktør for Dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK, etter seks år som sportsredaktør.

Egil Sundvor

Egil Sundvor har vært sportsredaktør i NRK siden 2016. Nå blir han redaktør for Dokumentar og samfunnsavdelingen.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Sundvor har lang redaksjonell erfaring, og har blant annet tidligere vært redaksjonssjef i avdelingen som han nå blir redaktør for.

– Jeg elsker Sporten og folkene der, men jeg har også en dyp kjærlighet til journalistikken og det undersøkende faget i Dokumentar og samfunn. Nå kom muligheten til å komme tilbake dit, og jeg ser fram til å møte avdelingen, og gleder meg til å jobbe sammen med dem. Det er jo en innmari dyktig gjeng jeg får være med! sier Sundvor.

Konstituert direktør for Marienlystdivisjonen, Charlo Halvorsen, er godt fornøyd med å få Sundvor som redaktør for Dokumentar og samfunn.

– Med Egil Sundvor som redaktør i Dokumentar og samfunns-avdelingen får vi en erfaren og svært sterk leder for et krevende og viktig innholdsområde for NRK. Sundvor har tidligere vært tilknyttet avdelingen både som redaksjonssjef og stedfortredende redaktør, og har i sin nåværende stilling som redaktør for Sporten bred erfaring med å håndtere kompliserte prosjekter. Så det er med stor forventning og glede vi ønsker Egil inn i en ny rolle i NRK, sier Halvorsen.

Egil Sundvor erstatter Marianne Johansen, som har blitt nyhetsredaktør i Dagens Næringsliv.