Hopp til innhold

Dugnad for flyktningene blir nasjonalt løft

Direktesendt på NRK1 blir lørdagskveldens "Dugnad for flyktningene" et nasjonalt løft.

Sivert Høyem på Buktafestivalen 2010

Sivert Høyem er en av artistene som spiller på lørdagskveldens TV-sendte støttekonsert for flyktningene.

Foto: Per Ole Hagen / NRK

Det er Røde Kors, Redd Barna, Norsk Folkehjelp, Flyktninghjelpen og Kirkens Nødhjelp som får midlene som blir samlet inn i forbindelse med støttekonserten Oslo Konserthus har tatt initiativet til lørdag kveld.

Mobiliserer NRK-apparatet

NRK vil ha sin ordinære TV-aksjon senere i høst og endrer ikke på planene for den, men bidrar gjerne med å TV-sende og gjøre "Dugnad for flyktningene" til et nasjonalt løft.

Underholdningsredaktør Charlo Halvorsen sier at NRK dermed håper både å bidra med økt kunnskap og forståelse om den pågående krisen, og at folk samtidig får anledning til å gi et bidrag for å hjelpe de lidende.

- Også i Norge har engasjementet vært stort for å kunne hjelpe de mange flyktningene som rømmer fra krig og nød til et fredeligere Europa. Mange har samlet inn både klær, mat og resurser ellers – vi i NRK er glade for å kunne bidra på denne måten, sier Halvorsen.

TV-aksjon-redaksjonen bidrar

Blant de mange i NRK som er mobilisert for å hjelpe til med lørdagskveldens "Dugnad for flykningene" er også redaksjonen for årets TV-aksjon.

- Når flyktningesituasjonen nå ble så prekær, er redaksjonen veldig glad for å få hjelpe til med denne dugnaden for flyktningene, sier NRK-redaktør Lars Kristiansen.

Årets ordinære TV-aksjon i NRK-regi går av stabelen søndag 18. oktober. I år er det Regnskogfondet og deres arbeid med å bevare den klimaviktige regnskogen i flere deler av verden det skal samles inn penger til.

Sendes: "Dugnad for flyktningene", sendes direkte på NRK1 lørdag 19.september kl 21.55.

Gi: Publikum kan gi sin støtte til organisasjonene enten ved å kjøpe billetter til konserten, ved å ringe 820 44 001 (kr 200,-) eller ved å sende en SMS med SAMMEN til 2272.

Flyktningkrisen og barn: Slik snakker du med barna om flyktningkrisen.