NRK Meny
Normal

Duellen om USA

Valgkampinnspurten er i full gang i USA. Gjennom et helt døgn, fra og med mandag kveld 26. september, er det fullt fokus på USA i NRK.

Se video: Gjennom 24 timer setter NRK fokus på USA og presidentvalget både på TV, radio og nrk.no. Gry Blekastad Almås t v og Tone Nordahl er to av programlederne.

Om seks uker skal dette mektige landet få sin nye leder. Både i radioen, NRK P2, på TV, NRK2 og på nrk.no blir det fullt fokus på USA gjennom 24 timer.

Fokus både på det mangfoldige og kontrastfylte landet og presidentvalget som denne gang savner sitt sidestykke.

Temadøgnet sparkes i gang på NRK2 allerede mandag kveld med et utvidet Urix og dokumentarfilmserien "Kampen om det hvite hus". Sistnevnte forteller historien om de viktigste presidentvalgene i USA gjennom tidene. Deretter går det slag i slag både på TV, radio og på nett gjennom natta og påfølgende dag.

Bred NRK-satsing

"Duellen om USA" er satt som tittel på hele den 24 timer lange USA-satsingen som er et samarbeidsprosjekt mellom flere redaksjoner i NRK.

Temaredaksjonen i NRK P2 har ansvaret for en ni timer lang direktesending som skal gå fra Dagsnytt 18-studioet og samtidig vises på NRK2.

I løpet av de ni timene skal en rekke ulike sider ved det amerikanske samfunnet belyses. Spennet vil være stort, og temaene svært så varierte og favne både amerikansk politikk, historie, kultur og sport. Det blir gjester i studio og mange godbiter fra NRKs arkiver.

- Sendingene skal handle om alt USA har å by på av godt og vondt, sier Katrine Nybø som er USA-prosjektleder hos NRK P2.

Første TV-debatt direkte

NRKs USA-satsing finner sted samme dag som presidentkandidatene Hillary Clinton og Donald Trump møtes til sin første TV-debatt. Den vil bli overført direkte på NRK P2 og NRK2 fra klokka 03.00 natt til tirsdag 27. september.

Debatten vil senere på dagen bli sendt i reprise i tekstet utgave og med kommentarer og analyser.

Les mer: Venter seerrekord til Clinton/Trump-debatt

Forsterker USA-laget

Temadøgnet tirsdag markerer også NRKs egen innspurt før det amerikanske presidentvalget. Valgkampen i USA vil vil i stor grad prege nyhetsbildet i ukene fram mot 8. november, og NRK forsterker det faste korrespondentteamet i USA med Anders Tvegård fram til over valget.

Les også: NRKs korrespondenter

Duellen om USA - Temaredaksjonen i NRK P2

Temaredaksjonen i NRK P2 forbereder USA_sending omgitt av flagg, indianereffekter og popcornbokser. F v programlederne Ellen Wesche Guttormsen og Tone Nordahl, prosjektleder Katrine Nybø, script/programmedarbeider Lars Christian Rød, musikkansvarlig Arne Berg og produsent Nina Kammersten.

Foto: Kjersti Apenæs / NRK