NRK Meny
Normal

DNT overtar ansvaret for UT.no

NRK trekker seg ut av driften av nettportalen UT.no. Den Norske Turistforening og NRK har bestemt at DNT overtar ansvaret for UT.no.

Ut.no på mobil

Den Norske Turistforening skal drive turportalen UT.no videre i egen regi.

Foto: Jon-Annar Fordal / NRK

DNT og NRK har siden 2008 utviklet nettportalen UT.no til å bli en tjeneste som er godt likt av publikum. Grunnet strammere ressursprioriteringer har NRK vedtatt å trekke seg ut av driften av UT.no. DNT overtar nå ansvaret for drift og videre utvikling tjenesten.

Se: Turportalen ut.no

- Vi er fornøyd med at vi sammen med DNT har utviklet UT.no til en nyttig og godt likt tjeneste. Natur og friluftsliv er en viktig del av NRKs oppdrag, og det er viktig for oss at dette gode tilbudet til publikum får leve videre i regi av DNT selv om vi trekker oss ut, sier mediedirektør i NRK, Øyvind Lund.

Spre glede om det enkle friluftsliv

DNT har siden etableringen i 1868 lagt til rette for at befolkningen skal ha glede av det enkle friluftsliv.

- En god oversikt over hytte og rutenettet har derfor alltid vært sentralt, og UT.no er nå den viktigste måten å formidle denne kunnskapen på. DNT ønsker å videreføre UT.no som hele landets friluftslivsportal, og vil også gå i dialog med andre friluftslivsaktører for å skape en enda bedre løsning for brukerne, sier Nils Øveraas, generalsekretær i Den Norske Turistforeningen.

- Vi har vært svært fornøyde med samarbeidet med NRK og er stolt av at vi sammen har utviklet en side som bidrar til å inspirere til naturopplevelser for livet for mange mennesker. Vi har selvfølgelig respekt for at NRK må gjøre sine prioriteringer, og takker for et godt og viktig samarbeid i de syv årene som har gått, sier Øveraas.

DNT overtar ansvaret for UT.no i løpet av høsten.