Hopp til innhold
Info fra NRK

Disse tomtene er fortsatt med i vurderingen

NRK har mottatt i underkant av 30 forslag om tomt for et nytt hovedkontor. Ambisjonen er å få landet valg av tomt i løpet av første halvår 2021,

NRK-flagg

NRK har vurdert hvilke tomteforslag som det er mest aktuelt å gå videre med i arbeidet med å skaffe NRK et nytt hovedkontor.

Foto: Sidsel Mundal / NRK

De ulike tomteforslagene er vurdert og det er sett på hvilke av disse NRK mener kan være aktuelle å se nærmere på.

- Vi har hatt en grundig gjennomgang av forslagene. Vurderingene våre er gjort på grunnlag av de kriteriene og kravene vi har stilt i søkebrevet vi sendte ut, sier direktør for flytteprosjektet i NRK, Jon Espen Lohne.

De viktigste kriteriene er:

  • Beliggenhet
  • Tomtestørrelse ​
  • Naboforhold
  • Fremdrift
  • Egenskaper ved tomten

Se også: Mer om kriteriene her

- Av de forslagene vi har mottatt mener vi at Gamle Oslo (C6)​, Bryn​, Storo​, Løren​, Lillestrøm – Puls​ og Lilleaker er de som best oppfyller disse kriteriene. I tillegg er det ingen hemmelighet at vi ønsker at Tøyen og Klosterenga også skal bli reelle alternativer for NRK, sier Lohne.

Se liste: Tomteliste nytt hovedkontor NRK

Avklaring i løpet av første halvår 2021

- Vi har som ambisjon å få landet valg av tomt i løpet av første halvår 2021. Veien fram dit vil være krevende. Det er snakk om store verdier og mange interessenter. Derfor må vi holde kortene tett til brystet i denne prosessen, sier flyttedirektør Jon Espen Lohne i NRK.