Informasjon fra NRK

Carl-Erik Torp ny fotballekspert

NRK-sporten styrker laget med signering av Carl-Erik Torp. Den tidligere Brann-spilleren er klar til å gå rett inn i førsteelleveren i NRKs fotballdekning både på radio og TV.

Carl-Erik Torp

Carl-Erik Torp (33), tidligere Brann-trener og for tiden ansatt som utviklingssjef i KFUM, blir NRK-sportens nye ekspertkommentator.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Carl-Erik Torp debuterer som ekspertkommentator for NRK søndag 29. april i Radiosporten 4-4-2.

Deretter blir han å se på TV onsdag 2. mai, der han skal kommentere kampen mellom Senja og Tromsø i 2. cuprunden i norgesmesterskapet i fotball.

Torp er ydmyk overfor oppgavene som venter ham som fotballekspert i NRK.

– Jeg har hatt en del forskjellige roller i fotballen de siste årene, men nå gleder jeg meg veldig til å jobbe med toppserie, eliteserie, cup og landslagsfotball, sier Torp.

Den tidligere fotballspilleren måtte som mange vet legge opp umiddelbart etter kampen i Sogndal i 2011, da han fikk hjertestans og kollapset på banen.

– Det var ikke selvsagt da jeg ble tvunget til å legge opp at jeg kunne fortsette med fotball. Men jeg følte kjapt at jeg hadde mer å bidra med etter at den aktive karrieren var over, og er takknemlig for at jeg får jobbe med noe jeg brenner for, sier han i dag.

Fotballekspert med helt spesielle kvaliteter

Redakssjonsjef i NRK-Sporten, Håkon Grønbech, sier hyringen av Carl Erik Torp er en «kjempesignering» og er svært fornøyd over å få en fotballekspert med så bred fotballerfaring med på laget.

– Carl-Erik kjenner spillet og spillere, kjenner trenergjerningen, kjenner fotballmiljøet og har også fått kjenne på medaljens bakside da han brått måtte avbryte sin egen aktive karriere. Et slikt perspektiv er også viktig å ha med seg i formidlingen av idrett. Carl-Erik har en rekke kvaliteter vi er overbeviste om at både NRK-sporten og publikum vil få stor glede av, sier Grønbech.