Normal

Camilla Bjørn blir P3-sjef

Camilla Bjørn blir ny redaktør for NRK P3. Bjørn kommer fra VG, og jobber for tiden som korrespondent i USA.

Camilla Bjørn

Camilla Bjørn går fra VG og blir ny redaktør for NRK P3.

Foto: NRK

- Camilla Bjørn er en drivende dyktig journalistisk leder. Hun er innovativ, engasjerende og resultatorientert. Vi er utrolig glade for å få henne til NRK, sier direktør for Marienlystdivisjonen I NRK, Vibeke Fürst Haugen.

Bred mediebakgrunn

Camilla Bjørn har mangeårig bakgrunn som journalist i VG. Hun har vært leder for kultur og underholdningsavdelingen Rampelys, og for VGs nisjetjenester, med ansvar for å bygge opp og utvikle tjenester som Godt.no, MinMote.no og Vektklubb. For tiden er hun bosatt i Los Angeles og er VGs journalist på den amerikanske vestkysten.

- NRK P3 har den herligste misjonen i hele medie-Norge. Nemlig å skulle speile og definere ung virkelighet på en måte som setter spor i unges liv. Jeg mener det oppdraget aldri har vært viktigere eller mer utfordrende enn nå, sier den påtroppende redaktøren.

Bjørn gleder seg til å begynne på jobb, og forteller at hun går til oppgaven med en stor porsjon ydmykhet.

- Stolt over å bli en del av P3-miljøet

- Jeg har hatt 11 fantastiske år i VG, så det er en rar blanding av glede og vemod. Men jeg er oppriktig stolt av å bli en del av P3-miljøet. NRK P3 har gang på gang vist at de er i front i Norge når det kommer til å formidle innhold som treffer unge der de er og på deres egne premisser. De leverer massevis av kvalitetsinnhold, tør å sjanser og utvikler stadig nye talenter, sier hun.

I 2014 ble Bjørn kåret til «Årets kvinnelige talent» i mediebransjen av Medienettverket.. I juryens begrunnelse heter det at hun er en «åpen og uredd, målrettet og engasjerende leder som evner å skape resultater».