Informasjon fra NRK

Blir programredaktør i NRK

Frank Gander skal lede Dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK.

Frank Gander

Frank Gander vender tilbake til NRK som programredaktør for Dokumentar- og samfunnsavdelingen i NRK.

Foto: Kaland, Ole / NRK

Gander var tidligere nettsjef i NRK, og kommer nå tilbake etter en periode i Direktoratet for E-helse.

​– Jeg er glad for å kunne komme tilbake til NRK. Den opprinnelige planen min om å jobbe med kommunikasjon på en annen måte enn i et mediehus, måtte vike da denne unike muligheten kom, forteller Frank Gander.

- Ryggraden i allmennkringkasteroppdraget

Han sier Dokumentar- og samfunnsavdelingen for han representerer noe av kjernen i allmennkringkasteroppdraget.

- Alle de dyktige menneskene der lager og løfter vesentlig journalistikk og redaksjonelt innhold som avslører, forklarer og beveger - både på radio, digitale flater og tv, utdyper han.

Direktør for Marienlystdivisjonen, Vibeke Fürst Haugen, er svært fornøyd med å få Frank Gander tilbake på NRK-laget.

- Vi har lett etter en sterk redaktør med store ambisjoner for NRKs fordypningsjournalistikk. Frank er en solid fagperson med publisistisk erfaring som brenner etter å sette dagsorden med godt innhold på alle plattformer, sier Fürst Haugen.

Hun legger til at Gander får ansvar for å utvikle både innhold og organisasjon. - Med Frank har Dokumentar- og samfunn fått en engasjert, klok og inspirerende leder, sier Fürst Haugen.

Frank Gander startet sin mediekarriere som frilanser i Øvre Smaalenene i Askim midt på 80-tallet, og fikk sin første faste jobb i Nordlands Framtid i Bodø i 1993. I 1998 ble Gander ansatt i VG som journalist og senere nyhetsleder. Deretter ble det jobb som nettredaktør i Aftenposten i 2005.

- Vil lede dedikert gjeng

I 2009 kom til han NRK og var frontredaktør, fungerende sjef for Nye Medier og nettsjef frem til han gikk til kommunikasjonsjobb i direktoratet for E-helse i fjor. Han er utdannet journalist og medieviter, og har tilleggsstudier i undersøkende journalistikk og i ledelse.

Frank Gander forteller at han gleder seg til å jobbe sammen med en dedikert gjeng for å fortsette å skape historier som engasjerer publikum og setter spor i det norske samfunnet.

– Det er 14 år siden forrige gang denne stillingen var ledig. Slik sett var det litt nå eller aldri for min del, uten at jeg nødvendigvis har ambisjoner om å sitte i stolen like lenge som forgjengeren min. Lars Kristiansen og avdelingen har gjort en formidabel jobb, og har klart å flytte krefter over på de digitale flatene i takt med publikum. Slik sett er Dokumentar- og samfunnsavdelingen godt rigget til å møte en mediebruk i stadig endring, sier Frank Gander.