NRK Meny
Normal

Blir nyhetsledere i NRK

Lederkabalen i NRKs nyhetsdivisjon er på plass. Nyhetsarbeidet i NRK skal styrkes, spesielt for å gi et bedre mobilt tilbud.

Sjefer nyhetsdivisjonen

Nyhetsledere i NRK: F v Espen Olsen Langfeldt, Marius Tetlie, Dyveke Sandtorv Nilssen og Dan Kåre Engebretsen.

Foto: Montasje

Målet med å rigge om nyhetsdivisjonen er spesielt å styrke NRKs posisjon på tilbudet via mobile plattformer.

Nyhetsdirektør Alexandra Beverfjord sier det viktigste NRK Nyheter skal drive med fremover er fortsatt journalistikk og historiefortelling. - Men publikum er i bevegelse. For å nå ut, må vi være der publikum er, sier hun.

Tre redaktørlinjer

Fra og med mai skal nyhetsarbeidet i NRK være organisert i tre redaktørlinjer - en direkte-, en fag- og en programlinje.

Flere av dagens nyhetsledere har fått nye oppgaver, samtidig som fire som tidligere ikke har jobbet i NRK nå er ansatt.

Det gjelder Espen Olsen Langfeldt som er ansatt som redaktør for direktelinja, redaktør for faglinja Marius Tetlie, Dyveke Sandtorv Nilssen som blir nyhetssjef i direktelinja og Dan Kåre Engebretsen som er ansatt som redaksjonssjef for digital utvikling i den nye organisasjonen.

Med det er de fleste nye lederne i NRKs nyhetsdivisjon kommet på plass. Fra før er det kjent at Kyrre Nakkim blir programredaktør, Åse Westrum blir administrativ redaktør og Anders Børringbo, Stein Bjøntegaard blir nyhetssjefer sammen med Dyveke Sandtorp Nilssen.

Bedre på mobilt innhold

Målet med å rigge om nyhetsdivisjonen er spesielt å styrke NRKs posisjon på tilbudet via mobile plattformer.

NRKs nyhetsdirektør er godt fornøyd med sjefslaget hun har fått på plass.

- NRK Nyheter har landets desidert beste TV- og radiokompetanse og er en journalistisk faglig sterk organisasjon. Denne gangen har vi vært ute etter å rekruttere ledere med sterkere digital kompetanse til organisasjonen. Jeg er veldig glad for at vi nå har rekruttert ledere med tung redaksjonell erfaring og stor digital kompetanse. Dette er viktige lederrekrutteringer for den fremtiden NRK Nyheter nå går inn i, sier Beverfjord.

To fra VG, en fra Telenor og en fra TV2

To av de fire nye lederne som nå er ansatt kommer fra VG, en fra Telenor og en fra TV2.

Espen Olsen Langfeldt (48) som er ansatt som redaktør for direktelinja kommer fra stilling som Redaksjonssjef i VG+.

Olsen Langfeldt har jobbet i VG siden 1991. Her han både vært nyhetssjef og redaksjonssjef i VG Nett og VG mobil.

Marius Tetlie (41) som blir redaktør for faglinja kommer fra Telenor hvor han har vært Kommunikasjonsrådgiver og jobbet med endrings- og strategiprosesser. Før det jobbet han en årrekke i VG hvor han både har nyhetssjef, leder av 22. juli-redaksjonen og prosjektleder for ny organisering av redaksjonen i VG.

Dyveke Sandtorv Nilssen (28) er ansatt som nyhetssjef i direktelinja. Hun kommer fra stilling som reportasjesjef i TV2 Nyhetene. Hun har vært i TV2 siden 2013 og har før det jobbet som journalist både i Bergens Tidende og VG.

Dan Kåre Engebretsen (34) har fått stillingen som redaksjonssjef for digital utvikling. Han kommer fra stilling som redaksjonell utvikler og teamleder i VG. I VG har han vært siden 2008 og jobbet med digitaljournalistikk og større prosjekter. Før han kom til VG var han nettsjef i Moss Avis.

Les også: