Informasjon fra NRK

Blir NRKs nye forsideredaktør

Monika Aaserud blir NRKs nye forsideredaktør. Dermed får hun jobben med å fronte Norges nest største nettsted.

Monika Aaserud blir NRKs nye forsideredaktør.

Som forsideredaktør for nrk.no får Monika Aaserud jobben med å fronte Norges nest største nettsted.

Foto: Privat

Aaserud (34) jobber i dag som utviklingsredaktør i Nationen. I stillingen som forsideredaktør skal hun sikre at NRK.no-forsiden hver eneste dag leverer på oppdraget og speiler det viktigste og beste fra NRK til et stadig større og lojalt publikum.

- Både kompetansen og engasjementet

Nettsjef Hildegunn Soldal i NRK er veldig glad for at Monika har takket ja til jobben.

- Nettet blir en viktigere og viktigere plattform for å nå ut til publikum med NRKs innhold. Og med stadige endringer i folks mediebruk blir jobben med å videreutvikle forsiden og den fantastisk flinke gjengen som jobber her aldri ferdig. Monika har både kompetansen og engasjementet til å gi oss god fart fremover, sier Soldal.

- Hun er en sterk lagbygger og opptatt av å bygge gode samarbeid på tvers. Som forsideredaktør for NRK.no er det viktige egenskaper, fortsetter hun. I tillegg har hun god forståelse av helheten i NRKs oppdrag og har tydelige ambisjoner fremover.

Redaktør og kalkunbonde

Som utviklingsredaktør i Nationen har Monika Aaserud hatt et særskilt ansvar for å styrke avisens digitale posisjon og produkt de senere årene. Hun har bidratt sterkt til den digitale utviklingen av avisa, og har hatt ansvar for både folk, reportasjeledelse, produktutvikling og strategiarbeid. I tillegg til å være redaktør er hun også kalkunbonde.

Aaserud har god fartstid som journalist og har arbeidet i en rekke lokalaviser. Blant annet i Indre Akershus Blad, iTromsø og Svalbardposten, og hun har vært frontsjef i iFinnmark/Finnmark Dagblad.

- Nå ut til enda flere

Hun gleder seg veldig til å ta fatt på jobben som forsideredaktør i NRK.

- Først og fremst gleder jeg meg til å bli kjent med alle de flinke folka som jobber i NRK. Det er ikke uten grunn at NRK ble kåret til Årets mediehus i fjor, og jeg synes det er veldig stas å få bli en del av gjengen. Jeg har stor tro på at vi skal klare å nå ut til enda flere, og gi publikum et enda bedre produkt, sier påtroppende forsideredaktør for NRK.no, Monika Aaserud.