Blir NRKs distriktsredaktør i Vestfold

Mette Stensholt Schau blir sjef for NRKs gjenopprettede distriktskontor i Vestfold.

Mette Stensholt Schau

Mette Stensholt Schau skal lede virksomheten når NRK gjenoppretter Vestfold som eget distriktskontor.

Foto: John-André Samuelsen / NRK

Det er som et ledd i omorganiseringen av distriktsdivisjonen i NRK at Vestfold igjen får eget distriktskontor. En periode har Vestfold, Buskerud og Telemark vært under felles hatt - NRK Østafjells.

I den nye organisasjonen blir det fem regionkontor og 15 distriktskontor igjen under disse. Vestfold blir en del av Region Sør sammen med distriktskontoret på Sørlandet og i Telemark.

Redaksjonen i Vestfold består av rundt 25 medarbeidere som produserer til radio, TV og nett/mobil.

Les også:

- Vise fram regionen for hele landet

Mette Stensholt Schau (54) kommer fra Larvik og betegner jobben hun skal inn som antagelig den mest spennende jobben i denne del av medieverden.

- Jeg tar fatt både med glede og en dose spenning. For det er en krevende jobb, i en virkelighet der stadig flere slåss om folks tid og oppmerksomhet, sier Stensholt Schau.

Hun har et godt håp om å gjøre Vestfold mer synlig.

- Mitt mål for distrikstkontoret er at vi sammen skal utvikle nye måter å jobbe på og nye konsepter som gir oss plass på riksdekkende flater. Vestfold, Telemark og Sørlandet må være like synlige i medielandskapet som andre deler av landet. Både på nett, radio, tv og nye plattformer der publikum ønsker å finne våre produkter. I tillegg skal vi fortsatt være tilstede lokalt og sørge for et godt tilbud i vårt område, sier den påtroppende distriktsredaktøren.

For TV-seerne er nok Mette Stensholt Schau mest kjent som programleder for hageserien ”Grønn glede” som hun ledet gjennom hele 14 sesonger på NRK1.

- Klar forståelse for folks medievaner

Regionredaktør Heidi Pleym er svært glad for å få med Stensholt Schau inn i lederteamet.

- Hun er nyskapende og iderik når det gjelder å skape nytt innhold på alle plattformer. Det er midt i blinken når hun også skal ha ansvar for at vi fra denne delen av landet tar mer sendeplass i nasjonale flater. I tillegg har hun et digitalt hode og en klar forståelse av hva publikums medievaner betyr for oss, sier Pleym.

Mette Stensholt Schau er høgskolekandidat med administrasjon og ledelse fra Høgskolen i Agder. Hun har lang fartstid i NRK, både som journalist og programleder.

NRK Distriktsdivisjonens regioner

Slik er den nye organiseringen av NRKs Distriktsdivisjon. I fem regioner og med 15 distriktskontorer.

Foto: NRK