Blir NRKs distriktsredaktør i Buskerud

Mah-Rukh Ali blir distriktsredaktør for NRK Buskerud.

Mah-Rukh Ali

Mah-Rukh Ali blir distriktsredaktør for NRK Buskerud.

Foto: Arne Ove Bergo

Mah-Rukh Ali går dermed tilbake til NRK etter 10 år i TV 2 når hun blir sjef for NRKs distriktskontor i Buskerud.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på den nye jobben som distriktsredaktør i NRK. Å skulle lede andre til å prestere god journalistikk er noe jeg ser fram til. Det blir både spennende og utfordrende, sier Mah-Rukh Ali.

Regionredaktør for NRK i øst, Jannicke Engan, er svært glad for å få Ali inn i lederteamet.

- Dyktig og uredd

– Vi er så glade for at Mah-Rukh har takket ja til jobben som distriktsredaktør og gleder oss enormt til å jobbe med henne. Hun er en dyktig og uredd journalist. Jeg føler meg sikker på at hun som redaktør vil styrke distriktskontoret i Buskerud med god journalistikk som vil sette sitt preg både lokalt og nasjonalt, sier Engan.

Det er som et ledd i omorganiseringen av distriktsdivisjonen i NRK at Buskerud får egen distriktsredaktør. En periode har Buskerud, Vestfold og Telemark vært under felles ledelse.

I den nye organisasjonen blir de 15 distriktskontorene delt inn i fem regioner. Buskerud blir en del av Region øst sammen med distriktskontorene i Oslo og Akerhus og Østfold. Hvert av distriktskontorene skal fortsatt ha egen distriktsredaktør.

- Lokal journalistikk betyr mye

– I en tid der medievanene er i endring, har jeg stor tro på at lokal journalistikk med lokale sendinger og nasjonal nyhetsproduksjon fra hele landet blir viktig i kampen om seerne, lytterne og leserne. Hva som skjer i nærmiljøet vårt opptar oss, sier Mah-Rukh Ali.

Hun påpeker at lokaljournalistikken er betydningsfull i en verden der det er viktig å se sammenhenger. - For å se det store bildet, må man først klare å forstå og se hva som skjer nært, sier den påtroppende distriktsredaktøren i Buskerud.

Mah-Rukh Ali begynner i den nye jobben rett over sommeren.

Les også:

NRK Distriktsdivisjonens regioner

Slik er den nye organiseringen av NRKs Distriktsdivisjon. I fem regioner og med 15 distriktskontorer.

Foto: NRK