NRK Meny
Normal

Beholder velsignelsen

Det blir ikke flere radioandakter uten velsignelse, lover NRK.

Elin Ørjasæter i Kringkastingsrådet

- Min erfaring er at NRKs livssynsredaksjon har vært på en glideflukt bort fra den kristne kulturarv, sa Elin Ørjasæter i Kringkastingsrådet.

Foto: NRK

NRKs livssynsformidling var tema i Kringkastingsrådet torsdag. Etter mye oppstyr om radioandakter uten Fader vår og velsignelse.

- Vi gikk to skritt skritt fram, nå går vi ett skritt tilbake. Velsignelsen skal være på plass framover, lovte Sigrid Gjellan, regionredaktør ved NRK Trøndelag, som huser livssynsredaksjonen.

Flere av Kringkastingrådets medlemmer var skeptiske til NRKs forsøk på å gå nye veier med sine livssynprogrammer.

Advarte mot glideflukt

- Min erfaring er at NRKs livssynsredaksjon har vært på en glideflukt bort fra den kristne kulturarv til et mangfold som har blitt en stor grøt. Litt av ditt og litt av datt. Det synes jeg er synd. Dere ødelegger noe med den retningen dere har gått nå, sa Elin Ørjasæter.

Også Afshan Rafiq mente NRK burde respektere de rundt 400 000 som daglig lytter til radioandakten.

- NRK bør fortsette å gi lytterne en slik fin start på dagen og gi dem andakten slik de liker å få den, sa Rafiq.

K-rådet valgte å ikke å avgi noen uttalelse i andaktssaken.

Tatt til oss alle tilbakemeldingene

Regionredaktør Gjellan lovte at NRK har lyttet og tatt til seg de synspunktene som har kommet, og vil handle deretter med velsignelsen på plass som et fast element framover.

- Vi ønsker ikke å være på glideflukt bort fra det kristne budskap. Men vi skal fortsette å utvikle også denne programposten slik at den forblir relevant. Vi har hørt på alle tilbakemeldingene som har kommet og tatt til oss det, sa Gjellan til Kringkastingsrådet.