Hopp til innhold
Info fra NRK

Arkitektstudentenes NRK-hus

60 studenter ved Arkitekthøyskolen i Oslo (AHO) har brukt vårsemesteret på én oppgave: Å tegne NRKs nye hovedkontor på Normannsløkka.

Arkitekthøyskolen - ideer nytt hovedkontor NRK

Dette er et av de 60 studentarbeidene som nå stilles ut på AHO.

Foto: Forslaget til Meiyan Fang / Tiril Hartvin

Resultatet er 60 unike ideer om hvordan et ca 50 000 kvadratmeter stort hovedkontor kan utformes på NRK-tomta i Oslo. Nå blir arbeidene presentert i en egen utstilling som er åpen for alle.

"Komplekse bygg i by" er det faglige temaet AHO-studentene skal fordype seg i når de starter på sjette semester. I år ble NRK og Normannsløkka valgt som case.

- Dette er fjerde året vi gjør NRK og nytt hovedkontor. Men tidligere år har vi jobbet med tomter som kunne være aktuelle for NRK, nå har studentene fått mulighet til å jobbe med den faktiske tomta for NRKs nye hovedkontor, sier fagleder ved AHO, Halvor Weider Ellefsen.

Arkitekthøyskolen - utkast 2

- Det er en enorm iderikdom og mange spennende forslag, fra det nøkterne til store skyskrapere, sier sier fagleder ved AHO, Halvor Weider Ellefsen.

Foto: FORSLAGET TIL Bror Oscar Bjørneset / TIRIL HARTVIN

Har fått boltre seg fritt

Arkitektstudentene, som nå er halvveis i studieløpet, har fått boltre seg fritt innenfor rammene av den drøyt 14 mål store tomta og en byggstørrelse på 50 000 kvadratmeter.

- Dette er det første store bygget de prosjekterer alene. I tillegg til å tegne et bygg på 50 tusen kvadrat har oppgaven også vært å bidra til diskusjonen om hvilken innvirkning NRK og bygget skal ha på området rundt. Et av spørsmålene er i hvilken grad offentligheten skal kunne ta del i bygget, sier Ellefsen.

Faglederen er begeistret for det store spennet i studentenes prosjekter.

- Det er en enorm iderikdom og mange spennende forslag, fra det nøkterne til store skyskrapere, sier Ellefsen.

Se også : Her skal NRKs nye hovedkontor ligge

Gleder seg til å se de 60 studentprosjektene

NRKs direktør for "prosjekt Normannsløkka", Jon Espen Lohne, gleder seg til å se de 60 studentprosjektene.

- Det å få presentert hele 60 ulike ideer og løsninger for et bygg på Normannsløkka er utrolig spennende for oss. Samtidig syns jeg det er veldig bra at studentene på denne måten bidrar til engasjement og diskusjon rundt NRKs nye hovedkontor, sier Lohne.

Se gjerne: AHO WORKS STUDIO + DIPLOMA EXHIBITION SPRING 2022 | Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo

Utstillingen åpner fredag 3. juni kl 17:00. Den kan ses fram til 12. juni alle dager fra kl 12:00 - 18:00 på AHO i Maridalsveien 29 + Akersbakken 12 i Oslo.