Hopp til innhold
Info fra NRK

Årets julekalendere på NRK

«Julekongen» er NRKs julekalender i 2018. Samtidig viser NRK Super svenske «Jakten på tidskrystallen» og de to danske seriene «Theo og den magiske talisman» (Thannanaya) og «Pakten.»

Julekongen - signaturbilde

I "Julekongen" møter vi Kevin (i midten), Eiril (t.h) og Peder.

Foto: NRK

«Julekongen» ble første gang sendt i 2012, og her følger vi Kevin, ni år gammel, som bor sammen med familien sin i Sølvskogen. Han har bestemt seg for at denne jula skal bli den beste noensinne.

Flere ting kan ødelegge planene hans, men jula vil likevel bli helt annerledes enn det var mulig å forestille seg!

Dette er tilbudet på NRK Super fra og med 1. desember:

  • Kl 18:00 «Julekongen»
  • Kl 18:35 «Jakten på tidskrystallen»
  • Kl 19:00 «Pakten»

På NRK3:

  • Kl 19:30 «Theo og den magiske talisman»

«Jakten på tidskrystallen» var Sveriges Televisions (SVT) julekalender i 2017 og er et spennende science fiction-eventyr hvor tre barn tar opp kampen mot dem som vi stoppe tiden rett før jul.

«Pakten» er Danmark Radios (DR) julekalender fra 2009, et juleeventyr med grøss og magi.

I den andre danske serien, «Theo og den magiske talisman», følger vi Theo inn i den magiske verden Thannanaya hvor han forsøker å redde sin morfar.

Alle disse fire julekalenderne vil også bli å finne på NRK TV.

Via nettet og NRK TV er også noen av de eldre julekalendrene, "Teodors ulekalender", "Jul i Skomakergata", "Vertshuset den gyldne hale" og "Amalies jul", tilgjengelige.

Carina Berge

Carina Berge ved NRK Publikumsservice forteller at de får mange spørsmål om NRKs julekalendre.

Foto: FRANK NYGÅRD / NRK

Stor interesse

Interessen for NRKs julekalendre, nye som eldre, er stor.

Leder for NRK Publikumsservice, Carina Berge, forteller at de får en god del spørsmål om NRKs julekalendre, nye som gamle.

Ikke rettigheter til å legge ut alle

Mange lurer på hvorfor de nyeste julekalenderne ikke ligger i NRK TV og slik er tilgjengelige via nettet. Forklaringen er knyttet til rettighetspørsmål.

- Vi arbeider med å få til avtaler slik at vi kan legge ut flere julekalendere på NRK TV, men vi vet ikke når dette kan være på plass, sier Carina Berge.

Kommer i 2019 og 2020

I 2019 blir det gjensyn med «Snøfall» på NRK. For 2020 er en helt ny julekalender under produksjon - "Nordstjerna" - eller "Stjernestøv" som trolig blir endelig tittel på 2020-kalenderen.