Hopp til innhold

Anne Karin Pessl-Kleiven redaktør i NRK Østlandssendingen

Anne Karin Pessl-Kleiven er ansatt som distriktsredaktør i NRK Østlandssendingen.

Anne Karin Pessl-Kleiven

Leder for NRKs distriktskontor for Oslo og Akershus, Anne Karin Pessl-Kleiven, i NRK Østlandssendingen.

Foto: Ole Kaland / NRK

Pessl-Kleiven har vært konstituert i stillingen for distriktskontoret som dekker fylkene Oslo og Akershus siden i januar i år.

Etter omorganiseringen av NRKs distriktsdivisjon er Østlandssendingen en del av den nye region øst sammen med distriktskontorene i Buskerud og Østfold.

Ambisjonen med omorganiseringen er at distriktsdivisjonen skal ta større plass med hendelsesnyheter og fordypende journalistikk på nasjonale flater i NRKs tilbud.

Sammen med nyhetsdivisjonen skal distriktskontorene løfte nyheter fra hele landet.

Tøff omstillingsperiode

Noe Anne Karin Pessl-Kleiven ønsker å bidra til. - Strategien for Østlandssendingen er jo klar og tydelig. Vi skal være i verdensklasse på vårt område. Vi skal dekke norsk virkelighet. Og vi være "Først med hele bildet". Det er jeg sikker på at vi får til, sier hun.

Distriktskontoret for Oslo og Akershus har vært gjennom en tøff periode - Vi har vært gjennom en tøff omstilling de siste månedene. Hele veien har de ansatte sørget for strålende leveranser til NRKs publikum. Jeg er mektig imponert, sier Pessl-Kleiven.

Les mer:

- Skal ta større plass i nasjonale nyheter

Regionredaktør i region øst, Jannicke Engan, er glad for å fått med seg Pessl-Kleiven videre.

- Hun har imponert stort de fire månedene hun har vært konstituert redaktør. Hun har vært en tydelig, trygg og god leder i en vanskelig periode. Jeg føler meg trygg på at hun vil lykkes som leder for Østlandssendingen, sier Engan.

- Hun sier det er en krevende, men også veldig morsom jobb regionen har foran seg for å innfri forventningene, sier Jannicke.

- For å lykkes så må vi tørre å ta noen valg, vi må utfordre oss selv og hverandre for å hele tiden bli litt bedre. I region øst er vi klare for oppdraget. Vi skal ta større plass på nasjonale nyheter og er godt rustet for jobben, sier Engan og ønsker Pessl-Kleiven velkommen inn i ledergruppa.

Der finner vi også Chris Carlsen som nylig ble ansatt som distriktsredaktør i Buskerud og Grethe Ruud som er redaktør i Østfold.

Bred NRK-bakgrunn

Anne Karin Pessl-Kleiven er 45 år, gift, har tre barn og bor på Holmen i Oslo. Hun har jobbet i NRK siden 1995, også i Østlandssendingen. Hun har bred bakgrunn, fra Dagsrevyen og Brennpunkt til Sommeråpent og Grosvold. De siste årene har hun jobbet i Strategidivisjonen i NRK.