NRK Meny
Normal

13 vil ha TV-aksjonen 2017

13 organisasjoner har meldt seg som søkere til NRKs TV-aksjon 2017.

Ole Kallelid

13 ulike organisasjoner har søkt om å bli tildelt TV-aksjonen 2017. De siste årene har rundt 200 millioner kroner blitt samlet inn i det nasjonale løftet for en god sak.

Foto: Eirin Margrethe Fidje / NRK

13 søkere er en mer enn i fjor da 12 søkte om å få tildelt TV-aksjonen. De siste årene har organisasjonen som har blitt valgt ut fått rundt 200 millioner innsamlede kroner å disponere til en god sak.

Les: Søkere til TV-aksjonen i NRK 2017

Store norske veldedige organisasjoner

- Det er stort sett bare gjengangere i søkerbunken, ingen nye og ukjente organisasjoner har meldt sin interesse, kan sekretær for TV-aksjonen Erik Berg-Hansen melde.

Blant søkerne finner vi Kreftforeningen, Redd Barna, Unicef, Landsforeningen for Hjerte- og Lungesyke, Redningsselskapet, SOS barnebyer og Kirkens Bymisjon.

Søkere TV-aksjonen 2017

Det er ikke bare å slenge inn en søknad om å få TV-aksjonen. En rekke krav settes til dokumentasjon og prosjektbeskrivelse.

Foto: Erik Berg-Hansen / NRK

Flest søknader til prosjekter i utlandet

Berg-Hansen sier tre av 13 søkere har rene norske formål hvis de får TV-aksjonen. det gjelder Kreftforeningen, Kirkens Bymisjon og Redningsselskapet. Selv om sistnevnte også ønsker å bruke en del midler i Middelhavet.

Tre av 13 er søknader om støtte til prosjekter for barn. Det gjelder Redd Barna, Plan Norge og SOS Barnebyer.

Avgjøres i juni

Det er Innsamlingsrådet for TV-aksjonen som skal behandle søknadene i sitt møte tirsdag 7. juni. De kommer med en innstilling om hvem de mener bør tildeles TV-aksjonen 2017 til kringkastingssjefen som så fatter den endelig avgjørelsen.

Røde Kors i 2016

TV-aksjonen 2016 er tildelt Røde Kors og deres aksjon «De uskyldige ofrene». Søndag 23. oktober står NRK i førersetet for en landsomfattende innsamlingsaksjon som gjerne kalles verdens største dugnad.

I 2015 ble 189 millioner kroner samlet inn Regnskogfondet som bruker pengene til tiltak for å bevare noen av verdens største regnskogområder i Peru, Brasil, Kongo og på øya Ny-Guinea.

Les mer: 2016 - TV-aksjonen til Røde Kors

Les mer: 2015 - Over 182 millioner til Regnskogfondet